بهترین خورشت آلو در مشهد با آلو بخارا
آلو بخارا یکی از آلوهای محبوب خورشتی است و کاربردهای مختلفی دارد و حیف است اگر برای خودش خورشت مخصوصی نداشته باشد. بهترین خورشت آلو در مشهد را میتوانید با این آلو تهیه کنید. این دستور پخت برای 4 نفر بوده و در حدود یک ساعت و 30 دقیقه به پخت نیاز دارد.
مواد لازم:
مرغ یا گوشت گوسفندی | 400 گرم |
آلو بخارا | 150 گرم |
پیاز | 1 عدد بزرگ (نگینی خرد شده) |
زعفران دمکرده | 1 قاشق غذاخوری |
رب گوجهفرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
آب | 2 لیوان |
مراحل پخت بهترین خورشت آلو در مشهد
برای شروع پخت بهترین خورشت آلو در مشهد پیازهایی که از قبل نگینی خرد کردهاید، را در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. گوشت یا مرغ را اضافه کرده و با زردچوبه و فلفل تفت دهید. رب گوجهفرنگی را افزوده و کمی تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. 2 لیوان آب اضافه کنید و بگذارید گوشت یا مرغ نیمپز شود. آلو بخارا را به خورشت اضافه کرده و اجازه دهید تا خورشت جا بیفتد. در 10 دقیقه آخر، زعفران و نمک را اضافه کنید. در نهایت، این خورشت خوشمزه را با برنج سرو کنید.
خورشت آلو هویج با مرغ
بهترین خورشت آلو در مشهد را میتوانید با مرغ و هویج هم تهیه کنید. برای تهیه آن به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
مرغ | 4 تکه |
آلو بخارا | 100 گرم |
هویج | 2 عدد (به صورت خلالی برش داده شده) |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
زعفران دمکرده | 1 قاشق غذاخوری |
رب گوجهفرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین | به میزان لازم |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
آب | 2 لیوان |
دستور پخت این خورشت آلو تقریباً مشابه با دستور قبلی است، تنها لازم است پس از تفت دادن پیازها، مرغ را همراه با چاشنیها اضافه کنید. سپس، هویج خلالی را به آن اضافه کرده و تفت دهید. پس از آن تنها لازم است رب و 2 لیوان آب را اضافه کنید تا مرغ بپزد و آلوها را به آن اضافه کنید.

در این خورشت اغلب از آلو بخارا استفاده می کنند امّا می توانید آلوی جنگلی و قیصی را نیز امتحان کنید
خورشت مرغ و آلو بدون روغن
اگر بخواهیم این خورشت را بدون روغن تهیه کنیم، چطور باید این کار را انجام دهیم؟ مواد لازم برای این دستور از بهترین خورشت آلو در مشهد مشابه با دستور اول است؛ اما روغن را باید حذف کنید.
برای پخت آن، پیاز را همراه با آب در قابلمه ریخته و با گذاشتن در قابلمه اجازه میدهیم تا سبک و پخته شود. چاشنیها را اضافه کرده و تفت میدهیم. سپس، مرغ را تکهتکه کرده و در قابلمه کنار پیاز ریخته و اجازه میدهیم تا مغزپخت شود. زمانی که مرغ رنگ گرفت، آب را همراه با الو بخارا اضافه میکنیم.
زمانی که خورشت جا افتاد، کمی هم زعفران به آن اضافه کنید تا عطر و طعم بگیرید.
خورشت سیب، هویج و آلو
در این دستور از بهترین خورشت آلو در مشهد به 1 عدد سیب زرد خلالی همراه با مواد گفته شده در دستور خورشت آلو هویج با مرغ نیاز دارید. مراحل و دستور تهیه آن به این صورت خواهد بود:
- پیاز را در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود.
- گوشت یا مرغ را اضافه کرده و با ادویهها تفت دهید.
- هویج را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- 2 لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید خورشت نیمپز شود.
- در نیم ساعت آخر، سیب و آلو را اضافه کنید.
- زعفران و نمک را در پایان اضافه کرده و با برنج سرو کنید.
خورشت آلو اسفناج
یکی از دستورهای بهترین خورشت آلو در مشهد، خورشت آلو اسفناج است که با مواد زیر میتوانید آن را آماده کنید.
- گوشت خورشتی: 400 گرم
- آلو بخارا: 100 گرم
- اسفناج: 300 گرم (خرد شده)
- پیاز: 1 عدد بزرگ
- سیر: 2 حبه (ریز خرد شده)
- زعفران دمکرده: 1 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
- روغن: 2 قاشق غذاخوری
- آب: 2 لیوان
خورشت آلو اسفناج یک غذای اصیل ایرانی است که طعمی ملس یا ترش دارد. برای تهیه آن، ابتدا پیاز را سرخ کرده، سپس گوشت خورشتی را اضافه و تفت میدهیم. پس از افزودن ادویهها، آب را اضافه کرده و اجازه میدهیم گوشت بپزد. در این میان، اسفناج خرد شده را بدون روغن تفت داده تا آب آن کشیده شود. وقتی گوشت نیمپز شد، اسفناج را به قابلمه اضافه کرده و در ۳۰ دقیقه پایانی، آلو بخارا و رب انار را میریزیم تا خورشت جا بیفتد. این خورشت مقوی را میتوان با برنج سفید و لیموترش تازه سرو کرد.
جمعبندی
در این مقاله از وبسایت سلپز، چندین دستور پخت برای تهیه بهترین خورشت آلو در مشهد را معرفی کردیم. خورشت آلو را میتوان با ترکیبات مختلفی مانند مرغ، گوشت، آلو بخارا، اسفناج، هویج و سیب تهیه کرد. اگر هنوز میپرسید «برای شام چی بپزم؟» پیشنهاد میکنیم یکی از دستورهایی که معرفی کردهایم را انتخاب کنید یا به مجله سلپز سری بزنید چرا که انواع دستور پخت از طرز تهیه شامی کبابی تا خورشت کرفس را در آن پیدا خواهید کرد.