مواد لازم برای تهیه شامی کباب
- گوشت چرخکرده: 300 گرم
- سیبزمینی متوسط: 2 عدد
- پیاز بزرگ: 1 عدد
- تخممرغ: 1 عدد (اختیاری)
- آرد نخودچی: 2 قاشق غذاخوری
- گوجهفرنگی: 4 عدد
- روغن مایع برای سرخ کردن: به میزان لازم
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز تهیه شامی کباب
- سیبزمینی و پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس سیبزمینیها را با رنده مناسب رنده کنید و در ظرف مناسبی بریزید. مرحله 1 را برای پیاز تکرار کنید و آن را به کاسه سیبزمینی رنده شده اضافه کنید. در مرحله بعد گوشت چرخکرده را به ظرف حاوی سیبزمینی و پیاز اضافه کنید و مواد را خوب ورز دهید تا یکدست شود.
- آرد نخودچی را به همراه نمک، زردچوبه و فلفل به ظرف حاوی سیبزمینی و پیاز اضافه کنید و دوباره چند دقیقه مواد را خوب ورز دهید. اگر شیرینی کباب قوام خوبی نداشت یک عدد تخممرغ به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- روی کاسه مخلوط را با سلفون بپوشانید و قبل از سرخ شدن یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید. این کار باعث میشود کباب خوشمزهتر شود.
- یک تابه مناسب انتخاب کنید و مقداری روغن مایع در آن بریزید و روی شعله با حرارت ملایم قرار دهید. بعد از گرم شدن روغن، مقداری از مخلوط کباب را با قاشق بردارید و کف دستتان بگذارید. آن را کف دست پهن کرده و در تابه قرار دهید تا سرخ شود. میتوانید وسط آن را سوراخ کنید تا قسمتهای داخلی کباب بهتر بپزد.
- بعد از اینکه یک طرف کبابها سرخ شد، آنها را برگردانید تا طرفهای دیگر هم سرخ شوند. بعد از اینکه کار با کبابها تمام شد، گوجهها را شسته و از وسط نصف کرده و در ماهیتابه هم سرخ کنید.
- شامی کباب خوشمزه را با گوجهفرنگی سرخ شده، رب انار، برنج یا نان به دلخواه و همراه با سبزی، ماست یا ترشی سرو کنید.
نکاتی در مورد تهیه شامی کباب
- به مقدار گوشتی که استفاده میکنید توجه کنید. اگر مقدار گوشت از مواد دیگر بیشتر باشد، شامی کباب خیلی سفت میشود.
- اگر دوست دارید غذایتان ترش باشد، میتوانید مقداری رب انار به آن اضافه کنید.
- افزودن مقداری آرد سوخاری به همراه آرد نخودچی از سفت شدن کباب جلوگیری میکند.
- میتوانید چند عدد سیبزمینی را خلال کرده و سرخ کنید و در کنار کبابها قرار دهید تا در هنگام خوردن، غذای شما جذابتر به نظر برسد.
- بسته به ذائقه خود میتوانید کمی پودر سیر به مواد اضافه کنید تا طعم بهتری داشته باشید.
- برای تهیه این غذا میتوانید از گوشت چرخکرده گوسفند، گوشت گاو یا ترکیبی از هر دو استفاده کنید. اما به یاد داشته باشید که گوشت گاو چربی زیادی ندارد، به همین دلیل باید مواد را طوری متعادل کنید که شامی کباب خشک نشود.
- میتوانید گوشت را بپزید و به جای گوشت چرخکرده از گوشت چرخشده استفاده کنید. به این ترتیب شامی کباب شما هم خوشمزه میشود.
- بهتر است از تابه نچسب برای سرخ کردن استفاده کنید تا کبابها روغن کمتری مصرف کنند.
- برای سرو این غذا حتما از سالاد فصل یا سالاد شیرازی استفاده کنید. نوشیدنی دوغ یا نوشابه به لذت بخش تر شدن غذا به هنگام خوردن کمک می کند.
کلمات پایانی
امیدواریم این غذای خوشمزه ایرانی را در خانه درست کنید. ما به شما اطمینان میدهیم که طعم آن را دوست خواهید داشت و آن را در برنامه غذایی هفتگی خود قرار خواهید داد. اگر این کار را انجام میدهید، لطفاً ما را در جریان بگذارید و به ما اطلاع دهید که چگونه برای شما کار کرده است. اگر عاشق غذاهای ایرانی هستید، میتوانید در وبسایت سلپز غذاهای بیشتر پیدا کنید و طرز پخت آنها را بیاموزید و قسمت کوچک خوشمزهای از ایران را به خانههای خود بیاورید.