هر کدام از انواع پلوهای مخلوط ایرانی دارای دستور مخصوص به خود هستند. بنابراین اگر میخواهید با انواع پلوهای مخلوط ایرانی آشنا شده و از دستوریا رسپی آنها مطلع شوید، ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید. در این مقاله طرز تهیه انواع پلو مخلوط ایرانی شرح داده میشود.
مشخصات پلوهای مخلوط ایرانی |
|
انواع پلو مخلوط با گوشت چرخ کرده | عدس پلو، ماش پلو، آلبالو پلو، کلم پلو، باقالی پلو با گوشت قلقلی، استانبولی پلو، لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده، زیره پلو و… |
انواع پلو مخلوط با مرغ | رشته پلو، هویج پلو، پلو مکزیکی، پلو مخلوط گیلانی، مرصع پلو و… |
انواع پلو مخلوط با گوشت چرخ کرده
انواع پلو مخلوط با گوشت چرخ کرده جزو غذاهای محبوب ایرانی است که برای مهمانیها و دورهمیها درست میشود. این غذاها بسیار خوشمزه و مقوی هستند و میتوانند برای وعده ناهار و شام مورد استفاده قرار گیرند. شما میتوانید گوشت چرخ کرده یا گوشت قلقلی را با برنج آبکش مخلوط نموده و سپس آن را دم کنید.
برای پلو مخلوط با گوشت چرخ کرده، میتوان از گوشت گوساله یا گوسفندی استفاده نمود. اما گوشت گوسفندی لذیذتر است و طرفداران بیشتری دارد. از انواع پلو مخلوط با گوشت چرخ کرده میتوان به عدس پلو، ماش پلو، آلبالو پلو، کلم پلو، باقالی پلو با گوشت، استانبولی پلو، لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده و زیره پلو اشاره کرد. در ادامه طرز تهیه این غذاها شرح داده میشود.
طرز تهیه عدس پلو
مواد لازم:
- پیاز 1 عدد
- برنج 2 پیمانه
- عدس پخته 2 پیمانه
- گوشت چرخ کرده گوسفندی 400 گرم
- زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم
- زعفران در صورت تمایل
- کشمش در صورت تمایل
عدس پلو مجلسی یا نذری معمولا با گوشت چرخ کرده طبخ میشود. برای تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده، ابتدا عدسها را تا جایی که نرم شود بجوشانید. سپس پیازها را به صورت خلالی تفت داده، ادویه و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید.
هنگامی که رنگ گوشت کمی تغییر کرد، نوبت به اضافه کردن عدس پخته و کشمش به آن میرسد. پس از کمی تفت خوردن زیر گاز را خاموش کرده و این مخلوط را کنار بگذارید. حالا نوبت به آبکش کردن برنج خواهد رسید.
بعد از آبکش کردن برنج، مخلوط آماده شده را لا به لای برنج اضافه کرده و در صورت تمایل زعفران دم کرده نیز بر روی برنج بریزید. حال نوبت به دم کردن پلو مخلوط میرسد و با گذشت 45 دقیقه غذای خوشمزه شما آماده است. ماش پلو هم با همین روش درست میشود و طرز تهیه مشابهی دارد.
طرز تهیه آلبالو پلو
مواد لازم:
- آلبالو 500 گرم
- پیاز 1 عدد
- برنج 4 پیمانه
- شکر 200 گرم
- گوشت چرخ کرده 300 گرم
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
برای تهیه آلبالو پلو، ابتدا هستههای آلبالو را گرفته و آن را بر روی حرارت با شکر مخلوط کنید. سپس اندکی صبر کنید تا مخلوط آلبالو و شکر بجوشد و بعد از 10 دقیقه از روی حرارت بردارید. حالا نوبت به رنده کردن پیاز و ترکیب آن با گوشت چرخ کرده میرسد.
آلبالو پلو با گوشت قلقلی در لیست غذاهای ایرانی برای دورهمیهای صمیمی قرار دارد. پس از ترکیب گوشت چرخ کرده و پیاز باید به آن ادویه اضافه کرده و آن را به شکل گرد درآورد. سپس قلقیها را بایستی در روغن تفت داده و آن را کنار گذاشت.
حالا باید برنج را آبکش کرده و مخلوط آلبالو را به آن اضافه کرده و پلو را دم نمود. با گذشت 45 دقیقه آلبالو پلوی شما آماده است. از گوشت قلقلی میتوانید برای تزیین پلوی مخلوط خود استفاده کنید.
طرز تهیه کلم پلو
مواد لازم:
- پیاز 2 عدد
- گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
- کلم سفید ۷۰۰ گرم
- برنج 4 پیمانه
- زعفران دم کرده به میزان لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
برای تهیه کلم پلو شیرازی با گوشت قلقلی، بایستی ابتدا پیاز را با کلم سفید تفت دهید. سپس بایستی گوشت چرخ کرده را با پیاز مخلوط کرده و آنها را به شکل گرد درآورید. پس از آنها گوشتهای قلقلی را در روغن تفت داده و کنار بگذارید. بعد از آبکش کردن برنج، بایستی مخلوط کلم و گوشت قلقلی را به برنج اضافه نموده و آن را دم کنید. با گذشت 45 دقیقه غذای شما آماده است.
طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده
مواد لازم:
- لوبیا سبز 3 پیمانه
- برنج 4 پیمانه
- گوشت چرخ کرده 300 گرم
- رب 2 قاشق غذاخوری
- پیاز 1 عدد
- نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم
برای تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده، ابتدا لوبیا سبزها را شسته و به صورت نگینی خرد کنید. سپس پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید، پس از اینکه رنگ پیاز طلایی شد، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید. بعد از تغییر رنگ گوشت چرخ کرده ادویه را به غذا اضافه کرده و در ادامه لوبیا سبز را به مخلوط بیفزاید.
در پایان نیز رب را به مخلوط اضافه کرده و آن را تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود. در پایان یک لیوان آب جوش به ترکیب اضافه کرده و بر روی آن درب بگذارید تا لوبیا سبز به خوبی پخته شود.
حالا نوبت به آبکش کردن برنج میرسد. بعد از آن که برنج را آبکش کردید، مخلوط گوشت چرخ کرده و لوبیا سبز را لابه لای برنج ریخته و پلو را دم نمایید. با گذشت 50 دقیقه غذای شما آماده است. در مواقعی که با خود میگویید ناهار چی بپزم؟ لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده، میتواند بهترین گزینه باشد.
طرز تهیه انواع پلو مخلوط با مرغ
در لیست انواع پلو میتوان به پلو مخلوط با مرغ اشاره کرد. پلوها تنوع بسیاری دارند و برای تهیه آنها میتوان از سینه مرغ ریش ریش شده استفاده نمود. برای مثال رشته پلو، هویج پلو، پلو مکزیکی، پلو مخلوط گیلانی و مرصع پلو از جمله غذاهای ایرانی هستند که با مرغ طبخ میشوند.
سینه مرغ پخته ریش ریش شده، میتواند هم در لا به لای پلو استفاده شده و هم برای تزئین پلو باشد. معمولا برای اینکه پلو مجلسی باشد، از گوشت مرغ یا گوشت چرخ کرده در تهیه آن استفاده میکنند.
در مواقعی که به فکر درست کردن شام هستید و با خود میگویید شام چی بپزم؟ مخلوط پلو با مرغ بهترین گزینه است. برای تهیه پلو مخلوط با مرغ میتوانید از هویج پخته شده یا زرشک و زعفران نیز استفاده کرده و پلو رنگی آماده کنید.
سفارش بهترین غذای ایرانی
- کیفیت عالی
- برنج ایرانی
- بهترین گوشت
- کباب با زغال
- ته دیگ بی نظیر
انواع پلو مخلوط مجلسی
پلو مخلوط مجلسی، برای مهمانیها و مجالس بهترین انتخاب است. برای تهیه انواع پلو مخلوط مجلسی، میتوان از مرغ، گوشت قرمز، ماهی و میگو استفاده کرد. همچنین حبوبات و سبزیجات معطر نیز بهترین انتخاب برای تهیه پلو مخلوط مجلسی میباشند.
انواع پلو مخلوط مجلسی شامل کباب لا پلو مجلسی، شیرین پلو، مرصع پلو، ته انداز مرغ، قیمه نثار، ته چین گوشت و بادمجان و میگو پلو میشود. این غذاهای ایرانی دارای طعمی بی نظیر هستند و طرفداران بسیاری دارند.
شما عزیزان میتوانید برای پذیرایی از مهمانها انواع پلو مخلوط ایرانی را تهیه نمایید. البته در صورت کمبود وقت میتوانید از بهترین کترینگها و رستورانها نیز این غذاها را تهیه نمایید. بهترین کترینگها و رستورانها دارای کیفیت بالایی هستند و یادآورد دستپخت مادر و مادربزرگ میباشند.
جمع بندی برای انواع پلوهای مخلوط ایرانی
در این مقاله از سایت سلپز طرز تهیه انواع پلو مخلوط ساده و پلو مخلوط جدید ایرانی را بیان کردیم. شما عزیزان میتوانید از این دستورهای غذایی استفاده کرده و خوشمزهترین پلوهای مخلوط را برای خانواده در دورهمیهای تهیه کنید.
انواع پلو مخلوط ایرانی با انواع گوشتها، انواع حبوبات و انواع سبزیهای معطر طبخ میشود. تنوع پلوهای مخلوط بسیار بالا است و هر کدام از آنها متعلق به شهر خاصی است. شما عزیزان میتوانید برای ایجاد تنوع هر روز برای ناهار یا شام یکی از آنها را امتحان کنید.
استفاده از برنج ایرانی و زعفران دم کرده برای پخت انواع پلو، عطر غذا را دو برابر میکند. تقریبا زعفران دم کرده پای ثابت تمام پلوهای مخلوط ایرانی میباشد و عطر غذا را دو چندان میکند. بنابراین همین حالا دست به کار شده و این غذاها را تهیه نمایید و از طعم بی نظیر هر کدام لذت ببرید.
سوالات متداول