انواع خورشت ایرانی در کنار برنج، لذیذ اما وقت گیر
برای تهیه انواع خورشت ایرانی در کنار برنج شما نیاز دارید که فرصت کافی برای پخت خورشت داشته باشید. خورشت های ایرانی اغلب با گوشت قرمز تهیه می شوند و برای جا افتادن نیاز دارند که 2 الی 3 ساعت روی حرارت ملایم طبخ شوند. در ادامه به معرفی لیست 35 خورشت های ایرانی به همراه دستور پخت بخشی از آنها در کنار برنج می پردازیم.
بیشتر بدانید: انواع غذای ایرانی
- خورشت قرمه سبزی
- خورش بامیه
- خورشت ریواس
- خورشت فسنجان
- خورشت گل کلم
- خورشت ماست
- خورشت لوبیا سبز
- خورشت کرفس
- خورشت بادمجان
- خورشت چغاله بادام
- خورشت آلو و اسفناج
- خورشت به
- خورشت آلو مسما
- خورشت قیمه
- خورشت تره
- خورشت پرتقال
- خورشت داوود پاشا
- خورشت قلیه ماهی
- خورشت باقلا قاتق
- خورشت ترش سماق مازندران
- خورشت باقالی وابیج
- خورشت قلیه میگو
- خورشت مرغ
- خورشت تره فرنگی
- خورشت کدو ترش
- خورشت گوجه سبز
- خورشت باقالی سبز
- خورشت کنگر
- خورشت کلم بروکلی
- خورشت غوره
- خورشت انار
- خورشت بامیه عربی
- خورشت بوقلمون
- خورشت قیمه بادمجان
- خورشت گردو و بادمجان
چند نکته در پخت انواع خورشت
طعم بهتر خورشت با مواد تازه: هرچه مواد داخل خورشت مانند انواع سبزی، حبوبات و گوشت تازه تر باشند، خورشت شما خوش طعم تر خواهد بود.
هضم بهتر خورشت با گرفتن نفخ حبوبات
قبل از پخت خورشت خوب است که از شب قبل حبوبات را در آب خیس کنید و آب کاسه را چندین بار عوض کنید.
پخت خورشت با دستور پخت اصلی
اکثر خورشت های ایرانی محلی هستند؛ بهتر است تغییری در مواد و دستور پخت خورشت ها ایجاد نکنید و آنها را با همان دستور اصلی طبخ کنید.
سفارش بهترین غذای ایرانی
- کیفیت عالی
- برنج ایرانی
- بهترین گوشت
- کباب با زغال
- ته دیگ بی نظیر
خورشت خوش طعم و بو با چوب دارچین
برای طعم و عطر بهتر خورشت ایرانی بهتر است در طبخ خورشت های ایرانی حتما چوب دارچین استفاده کنید. اما بهتر است چوب دارچین را در آخر از خورشت بیرون بکشید.
یکی از کترینگ های بسیار ماهر در پخت انواع خورشت ایرانی، سلپز است. کترینگ سلپز از بهترین کترینگ های شهر مشهد است که طعم و کیفیت خورشت های ایرانی آن بی نظیر است. شما میتوانید با دیدن منو سلپز در سایت، اقدام به سفارش انواع خورشت ایرانی کنید.
طرز تهیه خورشت قرمه سبزی
یکی از اصیل ترین خورشت های ایرانی که محبوبیت بسیار زیادی در جهان دارد؛ قرمه سبزی است. برخلاف تصور این غذای محبوب بسیار راحت تهیه و طبخ میشود. فقط کافی است نکات مهم در حین پخت آن را جدی بگیرید. در ادامه به معرفی این نکات و دستور پخت آن میپردازیم.
مراحل تهیه خورشت قرمه سبزی
برای تهیه خورشت قرمه سبزی بهتر است از شب قبل لوبیا قرمز را در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود و آب کاسه را مرتب تعویض کنید. سپس پیاز را سرخ کنید و اجازه دهید نرم و سبک شود و ادویه ها را به پیازها اضافه کنید. سپس سبزی خورشت را به همراه گوشت قرمز به قابلمه اضافه کنید و حدود 5 الی 8 دقیقه به سرخ کردن مواد ادامه دهید. سپس می توانید مواد طعم دار مانند لیمو عمانی یا آبغوره را به مقدار کافی اضافه کنید. در آخر قابلمه تا نیمه از آب پر کنید و سر قابلمه را قرار دهید. برای پخت کامل خورشت قورمه سبزی نیاز دارد که 3 الی 4 ساعت در روی حرارت ملایم طبخ شود. برای بهتر عاب دادن قرمه سبزی حتما سبزی هارا به خوبی سرخ کنید تا سبزی ها به خوبی روغن پس دهند.
مواد لازم برای تهیه خورشت قرمه سبزی
- گوشت گوسفندی خورشتی: ۳۵۰ گرم
- پیاز متوسط: ۲ عدد
- لوبیا قرمز: ۱ پیمانه
- سبزی قرمه: ۵۰۰ گرم
- لیمو عمانی:۳ عدد
- روغن (روغن مایع، جامد یا حیوانی): ۱/۳ پیمانه
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی
یکی دیگر از خورشت های اصیل و مجلسی ایرانی خورشت قیمه است. این خورشت با مواد ساده و در دسترسی طبخ می شود و طعم بی نظیر آن برای تمام خانواده های ایرانی محبوب است. این غذا به عنوان یکی از غذاهای مجلسی در
مراحل تهیه خورشت قیمه مجلسی
برای طبخ خورشت قیمه بهتر است لپه ها را از شب قبل در آب خیس کنید تا نفخ آن به خوبی گرفته شود و بسیار زودتر پخته شود. در اولین مرحله برای تهیه خورشت قیمه پیازها را در قابلمه سرخ کنید تا به خوبی سبک و نرم شود.در مرحله بعد رب گوجه فرنگی را به پیازها اضافه کنید سپس لپه را به همراه گوشت قرمز به قابلمه اضافه کنید. به مدت 5 الی 10 دقیقه مواد داخل قابلمه را تفت دهید. تمام ادویه و مواد طعم دار را به قابلمه اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه شروع کنید به هم زدن مواد. در آخر 5 الی 6 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و به مدت 2 الی 3 ساعت زمان دهید تا خورشت قیمه شما جا بیفتد. نوش جان!
مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه مجلسی
گوشت خورشتی: ۳۰۰ گرم
لپه: ۱۵۰ گرم
پیاز: ۲ عدد متوسط
سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
لیمو عمانی: ۴ عدد
زردچوبه و روغن: به اندازه کافی
نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه خورشت فسنجان
این غذای پرطرفدار بسیار مغذی بوده و حاوی ریز مغذی های مفیدی برای بدن است. طعم فسنجان شیرین و ترش است که شهرت جهانی دارد. در ادامه به معرفی روش تهیه فسنجان با گوشت مرغ می پردازیم. با مجله سلپز همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خورشت فسنجان
- مغز گردوی آسیاب شده: 500 گرم
- گوشت مرغ تکه شده: به تعداد افراد
- رب انار: 1 پیمانه معادل 300 گرم
- شکر: 3 تا 4 قاشق غذاخوری
- آبلیمو: 3 قاشق غذاخوری
- فلفل: 1 قاشق مرباخوری
- نمک: 1 قاشق مرباخوری
- رب گوجهفرنگی: 1 الی 2 قاشق غذاخوری سر صاف
- پیاز رنده شده: 1 عدد متوسط
- زرشک: به میزان لازم برای تزئین
- روغن: به میزان لازم
مراحل طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت مرغ رستورانی
ابتدا مرغ های تکه شده را به خوبی شستشو دهید و با کمی نمک و فلفل آنها را مزه دار کنید. سپس به پیازهای سرخ شده کمی زرد چوبه اضافه کنید و مغزهای گردو را به تابه حاوی پیاز اضافه کنید. پس از اینکه کمی پیازها با گردوها تفت داده شدند کمی آب داخل تابه بریزید و اجازه دهید آب به جوش بیاید و به مدت 20 دقیقه بجوشد. سپس رب انار را به همراه تمام ادویه ها مانند شکر، فلفل، نمک، زعفران دم کرده و آبلیمو به تابه اضافه کنید. در این بین در تابه دیگری به سرخ مرغ ها با کمی روغن بروید و در آخر تکه های مرغ را به سس فسنجان اضافه کنید. حتما طعم و چاشنی فسنجان را چک کنید و سپس به مدت 2 الی 3 ساعت به خورشت فسنجان اجازه دهید تا جا بیفتد. نوش جان!
غذاهای ساده و فوری در کنار برنج
اگر به دنبال تهیه غذای ساده و فوری در کنار برنج هستید این بخش از مقاله مختص شما است. در ادامه به معرفی لیست 19 غذای ساده و فوری در کنار برنج به همراه دستور 3 غذای کاربری در کنار برنج می پردازیم. با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه همبرگر سویا
لیست غذاهای ساده و فوری در کنار برنج
- دمپختک
- ماش پلو
- لوبیا پلو
- عدس پلو
- استانبولی پلو/ دمی گوجه
- کلم پلو
- هویج پلو
- رشته پلو
- میگو پلو
- مرصع پلو
- شیرین پلو
- پلو پاکستانی
- بریانی هندی
- ته چین مرغ
- باقالی پلو با مرغ
- تن ماهی برای کنار برنج
- کتلت بازاری
- رشته پلو با نیمرو
- خوراک بادمجان پلو
عدس پلو، ایرانی اصیل و درمانی
شاید عدس پلو یکی از غذاهای اصیل ایرانی باشد که پخت آسانی دارد. همچنین این غذا از دیرباز در مناسبت های مذهبی و نذری طبخ میشود. اگر زمان زیادی برای پخت ناهار و شام ندارید، عدس پلو بهترین گزینه است که میتوانید آن را بدون گوشت و با گوشت بپزید و از طعم آن لذت ببرید. برای تهیه عدس پلو با گوشت هم می توانید گوشت چرخ کرده را با برنج ترکیب کنید هم میتوانید گوشت های قلقلی ترکیب کنید. اگر گیاه خوار هستید میتوانید قلقلی ها را با سویا تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه عدس پلو
- برنج: ۳ پیمانه
- عدس: ۲ پیمانه
- گوشت چرخ کرده:۲۵۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- کشمش: ۴ قاشق غذاخوری
- خلال پسته (اختیاری): ½ فنجان
- خرما (اختیاری): ۸ عدد
- زعفران دم کرده و دارچین: به مقدار کافی
- کره و روغن: به مقدار کافی
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
- زردچوبه: به مقدار کافی
مراحل طرز تهیه عدس پلو رستورانی
ابتدا عدس ها را داخل قابلمه آب قرار دهید و حدود 1 ساعت اجازه دهید تا روی حرارت ملایم نیم پز شود. پس از پخت عدس آنها را به قابلمه حاوی برنج اضافه کنید. پس از 30 الی 40 دقیقه عدس پلوی شما حاضر است.
برای تهیه گوشت قلقلی ابتدا پیاز را رنده میکنیم و با گوشت های چرخ کرده به همراه ادویه مخلوط میکنیم. سپس به کمک قاشق و دستانمان آنها را قلقلی میکنیم. در مرحله آخر قلقلی ها را داخل تابه سرخ میکنیم. برای تزیین و سرو عدس پلو از گوشت های قلقلی، برنج های زعفرانی و خلال پسته استفاده میکنیم.
غذای ساده برای کنار برنج: خوراک سبزیجات
یکی دیگر از غذاهای سالم، رژیمی و ساده که برای کنار برنج طبخ و سرو میشود خوراک سبزیجات است. برای تهیه این خوراک با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خوراک سبزیجات
پیاز:1 عدد
کدو:2 عدد
بادمجان:2 عدد
فلفل دلمه ای: 1 عدد
نخود فرنگی پخته شده: 2 پیمانه
هویج: 2 عدد
کلم بروکلی: 3 ساقه
قارچ: 5 عدد
پیازچه: 1عدد
نمک، فلفل قرمز، زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه خوراک سبزیجات
در ابتدا پیازها را خرد کنید و در داخل روغن تفت دهید و اجازه دهید تا پیازها نرم و سبک شود. سپس تمام ادویه ها را به پیاز ترکیب کنید. بادمجان ها را به صورت دلخواه خرد کنید و به محتویات تابه اضافه کنید. در مرحله بعد کدوهای خرد شده، هویج ها، کلم بروکلی، قارچ، فلفل دلمه ای، نخود فرنگی و پیازچه خرد شده را هم به ترتیب در داخل تابه بریزید. پس از گذشت 20 الی 30 دقیقه خوراک شما آماده میشود. نوشجان!
هویج پلو، غذای شیرین و فوری
این غذای جذاب و شیرین، از خوش طعم و معطر ترین غذاهایی است که اتفاقا دستور پخت آن بسیار آسان است.
مواد لازم برای تهیه هویج پلو مجلسی
برنج: ۴ پیمانه
پیاز: ۲ عدد
سینه مرغ: ۲ تکه
هویج: ۵ عدد بزرگ
کره: ۱۰۰ گرم
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
زردچوبه و دارچین: به مقدار کافی
آب لیمو ترش: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه هویج پلو مجلسی
در مرحله اول مرغ را به تکه های کوچک تکه کنید. سپس به سراغ پیازها بروید و آنها را به خوبی خرد کنید و در روی تابه با حرارت ملایم قرار دهید تا سبک و نرم شوند. در مرحله بعد تکه های مرغ را به پیازها اضافه کنید و کمی سرخ کنید تا طعم و بوی خامی مرغ گرفته شود. هویج ها را به صورت خلالی خرد و سرخ کنید. اگر طعم زرشک را دوست دارید آنها را هم همراه با کره و شکر کمی سرخ کنید. در مرحله آخر مرغ ها، هویج ها و زرشک ها را در لا به لای برنج ها قرار دهید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد. برای خوش طعم تر شدن برنج ها بر روی آنها کمی زعفران دم کرده بریزید. نوش جان!
لیست 20 غذا کنار برنج بدون گوشت
اگر به هر دلیلی قصد ترکیب گوشت و سرو برنج همراه با غذاهای برنجی را ندارید، نگران نباشید بسیاری از غذاهای خوش طعم هستند که ترکیب آنها گوشت ندارد و میتوانید آنها را در کنار برنج طبخ کنید.
- لوبیا پلو بدون گوشت
- گراتن کدو سبز بدون گوشت
- دمی گوجه بدون گوشت
- انواع پلوهای مخلوط بدون گوشت
- انواع پلوهای مخلوط بدون گوشت
- خورش دال عدس
- کتلت بادمجان بدون گوشت
- لوبیا گرم یا خوراک لوبیا گرم چیتی
- خورش قلیه کدو حلوایی
- کوفته تبریزی بدون گوشت
- کوفته عدس
- خورش آلو بدون گوشت
- کباب کوبیده با سویا
- رول بادمجان بدون گوشت و مرغ
- سوفله بادمجان
- پلو توپی
- چلوی ایتالیایی
- بادمجان پلو
- دمپختک قارچ و بادمجان
- باقلا فسنجون
ارزش غذایی برنج
در رژیم غذایی ایرانیان برنج سفید در کنار نان بیشترین مصرف را دارد. با توجه به کالری زیاد این ماده غذایی بایستی از مصرف هر روزه ایم ماده غذایی پرهیز کرد. در زیر ارزش غذایی برنج رت در 100 گرم شرح می دهیم.
- کالری برنج: ۱۳۰
- کل چربی: ۰.۳ گرم
- چربی اشباع: ۰.۱ گرم
- پتاسیم: ۳۵ میلی گرم
- کل کربوهیدرات: ۲۸ گرم
- فیبر غذایی: ۰.۴ گرم
- قند: ۰.۱ گرم
کترینگ سلپز به عنوان بهترین کترینگ مشهد، آماده خدمت رسانی به شما همشهریان عزیز در تمام نقاط شهر به صورت 24 ساعته است. برای دیدن منو سلپز و سفارش آنلاین با ما تماس بگیرید.
جان کلام
در این مقاله سعی کردیم لیست کاملی از غذاها و انواع خورشت های ایرانی با دستور پخت ساده و فوری را به شما معرفی کنیم تا شما با دید باز تری به سوال و دغدغه همیشگیتان یعنی ” کنار برنج چی بپزم؟” پاسخ دهید. بی شک استفاده روزانه از برنج توصیه نمی شود و باعث انباشت چربی در بدنتان میشود. از این رو پیشنهاد میکنیم مقاله انواع غذاهای نونی را مطالعه کنید.