تهیه بهترین فسنجان در مشهد با مرغ
فسنجان با مرغ از غذاهای پر طرفدار است و طعم شیرین و ترش آن محبوبیت بالایی دارد. میزان شیرینی و ترشی آن را میتوانید کنترل کنید، اگر طعم ترش را بیشتر دوست دارید، کمی بیشتر رب انار ترش و ملس اضافه کنید.
مواد لازم:
مواد | مقدار |
مغز گردوی آسیاب شده | 500 گرم |
مرغ | به تعداد افراد |
رب انار | 1 پیمانه |
شکر | 3 تا 4 قاشق غذا خوری |
آب لیمو | 2 قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق مربا خوری |
نمک | به میزان دلخواه |
رب گوجهفرنگی | 1 تا 2 قاشق غذاخوری (در صورت نیاز) |
پیاز رنده شده | 1 عدد متوسط |
روغن | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری در صورت نیاز |
این مواد برای 4 نفر اندازه گیری شدهاند. زمان پخت این فسنجان با مرغ حدود 4 ساعت خواهد بود.
طرز تهیه فسنجان با مرغ
- مرغها را شسته و با کمی نمک و فلفل سیاه مزهدار کنید. میتوانید این دستور را برای گوشت بوقلمون نیز استفاده کنید.
- در قابلمهای، گردوی آسیاب شده و پیاز رنده شده را با مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید تا عطر و رنگ آن آزاد شود.
- 3 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن، اجازه دهید گردوها حدود 5 دقیقه بجوشند.
- پس از 5 دقیقه جوشیدن گردوها، رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. بگذارید گردوها و رب گوجه حدود 20 دقیقه دیگر به آرامی بجوشند تا روغن بیندازند.
- در این فاصله، مرغها را در تابهای با روغن و کمی زردچوبه تفت دهید تا بوی زهم آن گرفته و هر دو طرف مرغها طلایی شود. سپس مرغها را کنار بگذارید.
- بعد از گذشت 20 دقیقه، رب انار، نمک، فلفل، آبلیمو و شکر را به خورش اضافه کنید و خوب هم بزنید. اگر دوست دارید فسنجان کمی شیرینتر باشد، مقدار شکر را تنظیم کنید.
- مرغهای سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید و چاشنی خورش را تست کنید. اگر آب خورش کم است، میتوانید کمی آب سرد یا یخ اضافه کنید تا دوباره به جوش بیاید.
- اجازه دهید خورش با حرارت ملایم به مدت 1 تا 2 ساعت بپزد تا به غلظت مناسب برسد و جا بیفتد. میتوانید در 15 دقیقه پایانی، زعفران دمکرده و 2 قاشق دیگر شکر به خورش اضافه کنید. اگر دوست داشتید میتوانید مرغ را برای بهترین چلو مرغ مشهد نیز استفاده کنید.
تهیه خورش فسنجان با مرغابی
پخت فسنجان با اردک (مرغابی) اغلب در بخشهای شمالی کشور رواج دارد و ممکن است در هرجایی گوشت اردک را پیدا نکنید. امّا برای آن دسته از افراد که میخواهند نحوه پخت بهترین فسنجان در مشهد با اردک را بدانند، طرز تهیه آن را آماده کردهایم:
مواد لازم:
مواد اولیه | مقدار |
اردک | کامل و درسته 1 عدد |
پیاز | 2 عدد درشت |
مغز گردو | 500 گرم |
رب انار | 8 تا 10 قاشق غذا خوری از نوع ملس یا شیرین |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار دلخواه |
روغن | به مقدار لازم |
شکر | برای طعم شیرینی 5 قاشق غذاخوری |
ماست یا آبلیمو | به میزان لازم |
پخت این دستور حدود 5 ساعت زمان خواهد برد.
طرز تهیه خورش فسنجان با اردک
برای تهیه بهترین فسنجان در مشهد با گوشت اردک دستورالعمل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا اردک را شسته و تمیز کرده و برای آنکه بوی زهم آن از بین برود آن را درون ماست یا آبلیمو قرار دهید. اجازه دهید 1 ساعت در آبلیمو باقی بماند.
- اردک را مجدداً آبکشی کرده و در قابلمهای با ابعاد مناسب قرار دهید و تا بالای اردک آب ریخته و یک پیاز را به چهار قسمت تقسیم کرده و به آن اضافه کنید.
- آب که به جوش رسید، آن را دور ریخته و اردک را مجدداً آبکشی کنید. این مرحله را 2 بار دیگر تکرار کنید تا بوی زهم کاملاً از بین برود.
- تهیه گردوها مانند روش گفته شده در تهیه بهترین فسنجان در مشهد با مرغ است. آنها را پوست گرفته و در مخلوط کن پودر کنید.
- پیاز دوم را رنده کرده و آب آن را بگیرید و همراه با روغن تفت دهید تا طلایی شود.
- به پیازها زردچوبه اضافه کرده و سپس گردوها را نیز به پیاز اضافه کنید. پس از 2 دقیقه تفت دادن، 5 لیوان آب سرد به مخلوط اضافه کنید و شلعه را زیاد کنید به جوش بیاید. پس از جوش آمدن، حرارت را کم کنید.
- زعفران، فلفل، نمک و زردچوبه را ترکیب کرده و با برس روی اردک قرار دهید. سپس، تکههای اردک را در تابه با روغن سرخ کنید.
- پس از پخته شدن اردک آن را به قابلمه گردو و پیاز اضافه کنید.
- اجازه دهید حداقل 4 ساعت گوشت بپزد و خورش جا بیفتد.
- سپس رب انار دلخواه را همراه با شکر برای تهیه بهترین فسنجان در مشهد اضافه کنید.
تهیه خورش فسنجان بدون گوشت
برای آن دسته از عزیزانی که نمیتوانند به دلیل مختلف از گوشت مرغ یا اردک استفاده کنند، طرز تهیه پخت فسنجان بدون گوشت را نیز آماده کردهایم:
مواد لازم:
- مغز گردو – نصف لیوان – چرخ شده
- مغز بادام – نصف لیوان – چرخ شده
- پیاز 1 عدد
- سیبزمینی 1 عدد
- هویج 1 عدد متوسط
- رب انار 1 قاشق غذاخوری
- عسل 3 قاشق غذاخوری یا 6 قاشق غذاخوری شکر
- روغنزیتون 2 قاشق غذاخوری
- نمک، زعفران و زردچوبه به میزان دلخواه
دستور پخت فسنجان بدون گوشت
برای پخت بهترین فسنجان در مشهد بدون گوشت مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا گردوها را بشکنید و مغز آنها را جدا کنید. سپس گردوها را کمی روی حرارت ملایم تفت دهید تا خشک شوند و هنگام پخت، بهتر روغن بیندازند. گردوها را در دستگاه میکسر کاملاً خرد کنید تا خمیری و کمی روغنی شوند.
- پیاز را به صورت ریز خرد یا رنده کنید. در قابلمهای، مقدار کمی روغن زیتون بریزید و پیاز را با کمی زردچوبه و نمک تفت دهید. وقتی پیاز کمی سبک شد، گردوهای خرد شده را اضافه کنید و روی حرارت ملایم حدود 5 دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و گردوها شروع به روغن انداختن کنند.
- یک پارچ آب سرد به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید تا خورش به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورش حدود 2 ساعت با حرارت ملایم بپزد تا گردوها کاملاً جا بیفتند.
- ابتدا رب انار را با کمی از خورش حل کنید و به قابلمه اضافه کنید. برای طعم دادن، شکر را نیز به خورش اضافه کنید. در این مرحله، به تدریج چاشنیها را اضافه کنید و مزه خورش را تست کنید تا به طعم ملسی که میخواهید برسید.
- در صورت تمایل، هویج و سیبزمینی را جداگانه بپزید و سپس با مخلوطکن یا چنگال کاملاً پوره کنید. این مواد را به خورش اضافه کنید تا به خورش بافت و غلظت بیشتری بدهند. همچنین شیره انگور، زعفران دمکرده و اجازه دهید خورش برای 20 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزد.
- در مجموع، حدود 4 تا 5 ساعت زمان لازم است تا خورش فسنجان بدون گوشت کاملاً جا بیفتد، رنگ قهوهای و غلظت مناسبی پیدا کند. در صورت نیاز، در طول پخت آب سرد اضافه کنید تا غلظت خورش تنظیم شود.
- فسنجان آماده شده را با برنج کته یا آبکش و در کنار سبزیخوردن و ترشی دلخواه سرو کنید. این خورش حتی به صورت سرد هم طعمی لذیذ و جذاب دارد و میتواند یک انتخاب خاص برای گیاهخواران یا افرادی که غذای سبکتر میپسندند، باشد.
تهیه بهترین فسنجان در مشهد از سلپز
همان طور که مشاهده میکنید، پخت فسنجان زمان بر است. در دنیا امروز که گرفتاریها و مشغلههای ما پایانی ندارند، تهیه یک غذای خوش طعم میتواند باعث آرامش خاطر شود. برای تهیه یک فسنجان خوش طعم همراه با برنج تازه تنها لازم است با سلپز، یکی از بهترین رستوران های مشهد تماس بگیرید.
سلپز فسنجان را با مرغ تازه یا گوشت قرمز و چاشنی و رب با کیفیت تهیه میکند. برای سفارش با قیمت مناسب تنها لازم است به صورت آنلاین سفارش خود را ثبت کنید.