طعم، مزه و عشق

طعم، مزه و عشق
بهترین کترینگ مشهد

بلوار صارمی - بین صارمی 16 و 14

چرا سوپ آشیانه پرنده بسیار گران است؟

birdnestsoup
سرفصل مقاله

آیا درباره سوپ آشیانه پرنده شنیده اید؟ از قرن شانزدهم میلادی، اشراف‌زادگان چینی به دلیل مزایای دارویی ادعایی، سوپ آشیانه پرندگان را طلب می‌کردند. این سوپ که هنوز هم محبوب است، در سراسر آسیای جنوب شرقی یافت می‌شود و هر کاسه آن می‌تواند تا ۱۰۰ دلار قیمت داشته باشد. آشیانه‌های پرندگان خوراکی، که «خاویار شرق» نامیده می‌شوند، یکی از گران‌ترین غذاها است. قیمت هر کاسه از این سوپ از ۲ هزار دلار تا ۱۰ هزار دلار متغیر است. طعم آن بسیار ساده و بافت آن ژلاتینی است و در سوپی که می تواند شور یا شیرین باشد، استفاده می شود، پس دلیل قیمت نجومی این سوپ عجیب و غریب است.

دو عامل در قیمت بالای آن نقش دارند: ماهیت آنها و نحوه برداشتشان. لانه‌های پرنده‌ای که از جنس لانه‌های سایر پرندگان نیستند و از شاخه و برگ ساخته نشده‌اند. آنها از بزاق پرنده‌ای به نام «سرعین» (Swiftlet) ساخته می‌شوند. این پرنده کوچک در جنوب شرقی آسیا زندگی می‌کند و در غارها یا زیر لبه صخره‌ها لانه می‌سازد. بزاق این پرنده پس از خشک شدن به پوسته‌ای ظریف و بافته شده از رشته‌های قرمز، زرد یا سفید تبدیل می‌شود. لانه‌های قرمز پر ارزش‌ترین و گران‌ترین نوع هستند چرا که تصور می‌شد رنگ و خواص دارویی آنها از خون سرعین نشأت می‌گیرد، نظریه‌ای که از نظر علمی رد شده است. خطر زیاد جمع‌آوری این لانه‌ها از سقف‌های بلند غارها و صخره‌های پرخطر نیز به قیمت بالای آنها می‌افزاید.

طرز تهیه سوپ آشیانه پرنده

پرندگان سالتور در چارچوب قانون حفاظت از حیات وحش سال ۱۹۹۷ محافظت می‌شوند و فقط می‌توان دو بار در سال لانه‌های آن‌ها را برداشت کرد. در جنوب شرقی آسیا، پرورش این پرندگان برای لانه‌هایشان تجارتی سودآور است و بسیاری از خانواده‌ها طبقه بالایی خانه‌های خود را به لانه‌گاه این پرندگان تبدیل می‌کنند. قبل از فروش این لانه‌ها برای مصرف، آن‌ها را خیس می‌کنند و به‌طور مرتب برای از بین بردن پر، مدفوع و سایر آلودگی‌ها، پرهایشان را می‌کنند. سپس آن‌ها را در هوا خشک می‌کنند و در نهایت بسته‌بندی می‌کنند و نیروی کار زمان‌بر به قیمت بالای آن‌ها می‌افزاید. با وجود پاکسازی دقیق لانه‌ها، خطرات سلامتی در خوردن آن‌ها وجود دارد، مانند واکنش‌های آلرژیک شدید به بزاق پرندگان سالتور یا مسمومیت غذایی ناشی از باقی ماندن باکتری‌ها.

دو دستور پخت رایج برای تهیه سوپ آشیانه پرنده وجود دارد. خیساندن لانه پرندگان به مدت چند ساعت، یک مرحله ضروری در هر دو روش است تا هرگونه تکه‌های ناخوشایند باقیمانده که ممکن است به آن چسبیده باشد، آزاد شود. یک نسخه شور این غذا شامل جوشاندن لانه پرندگان خیس خورده در آب مرغ، سپس افزودن زنجبیل، قارچ و مرغ است. روش رایج‌تر در آشپزی چینی، درست کردن سوپی شیرین با افزودن لانه پرندگان خیس خورده به آب مرغ جوشانده شده، خرما،گیلاس قرمزو شکر سنگ است. اما اگر نگران قیمت بالای این غذا هستید، شاید بخواهید سوپ‌های آسیایی دیگری از جمله سوپ ترش و تند و سوپ تخم مرغ را امتحان کنید.

سلپز (بهترین کترینگ مشهد)

سلپز (بهترین کترینگ مشهد)

سفارش آنلاین انواع غذاهای ایرانی با نوشیدنی، مخلفات و دسریجات از بهترین کترینگ در مشهد

گالری سلپز

غذاهای اصلی

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

حساب کاربری من

سپلز: بهترین کترینگ مشهد