تهیه یک صبحانه ایرانی کامل آسان و ساده است، اما تهیه صبحانه سنتی ایرانی کار آسانی نیست. خانواده‌های ایرانی مطمئن می‌شوند که همه اعضای خانواده صبحانه مناسبی برای آماده شدن برای بقیه روز بخورند. کودکان توجه بیشتری را به خود جلب می‌کنند و مادران خانواده ساندویچ‌هایی را برای زمان استراحت در مدرسه آماده می‌کنند و در کیف مدرسه کودکان قرار می‌دهند.

انواع نان در صبحانه ایرانی

نان ایرانی که به “نان” معروف است، یکی از قسمت‌های اصلی صبحانه ایرانی است. این نان‌ها بزرگ و مسطح هستند و در چهار دسته مختلف قرار می‌گیرند:

  • نان سنگک
  • نان بربری
  • نان تافتون
  • نان لواش

مردم ایران بیشتر دوست دارند صبح‌ها نان گرم و تازه بخورند و برای این منظور به نانوایی‌های سنتی و مدرن می‌روند. بیشتر والدین یا افراد مسن برای تهیه نان به نانوایی می‌روند. نان ایرانی خوش طعم است و با مواد دیگر صبحانه‌ای دلپذیر درست می‌کند.

مرباهای خانگی برای صبحانه

زنان به طور سنتی غذاهای خانگی را به اعضای خانواده ارائه می‌دهند. مربا یکی از این غذاهای خانگی است که در انواع مختلف یافت می‌شود. مرباهایی مانند:

  • مربای هویج
  • مربای سیب
  • مربای توت
  • مربای توت قرمز
  • مربای آناناس
  • مربای زردآلو

مرباها معمولاً با کره و نان سنتی تازه خورده می‌شوند.

گزینه‌های سنتی صبحانه ایرانی

گزینه‌های سنتی صبحانه ایرانی

گزینه‌های سنتی صبحانه ایرانی شامل کله پاچه، حلیم و سوپ جو و مربا هستند.

اصلی‌ترین صبحانه سنتی ایرانی “کله پاچه” است. این سوپ با کله بره یا گوسفند و تراتر تهیه می‌شود و در مغازه‌های فضای باز موجود است. برخی خانواده‌ها ممکن است آن را در خانه بپزند که البته زمان زیادی می‌برد. این غذا افراد را کاملاً سیر و انرژی کافی برای بقیه روز را فراهم می‌کند.

“حلیم” یکی دیگر از صبحانه‌های سنتی ایرانی است. این غذا از آرد گندم و گوشت گوسفند خرد شده تهیه می‌شود و به ساعت‌های طولانی برای تهیه نیاز دارد. بیشتر اوقات، مردم از شب قبل شروع به پختن آن می‌کنند تا برای صبحانه آماده شود. مردم می‌توانند به راحتی حلیم را از فروشگاه‌ها بخرند.

گزینه دیگری در این دسته “سوپ جو” است که به راحتی در خانه پخته می‌شود. مواد تشکیل‌دهنده آن شامل جو، پیاز، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی و ادویه‌ها است. این صبحانه را می‌توان سریع و آسان تهیه کرد.

سایر اقلام در صبحانه ایرانی

به غیر از گزینه‌های سنتی که در صبحانه ایرانی بی‌نظیر است، گزینه‌های دیگری نیز وجود دارد. یک صبحانه معمولی می‌تواند شامل اقلامی مانند:

  • مربا
  • کره
  • شیر
  • چای
  • نان تازه
  • تخم‌مرغ به شکل املت یا آب‌پز

پنیر با سبزیجات تازه مانند گوجه‌فرنگی، خیار و گردو نیز سرو می‌شود. برخی افراد ممکن است میوه‌های تازه، به خصوص انگور، با نان گرم را برای صبحانه مصرف کنند. خامه‌ها نیز جزء صبحانه ایرانی هستند.

تهیه یک صبحانه ایرانی کامل به غیر از صبحانه‌های سنتی، آسان است و می‌تواند یک روز دلپذیر را برای خانواده شروع کند.

برای درست کردن طرز تهیه سوپ دال عدس می‌توانید به وبلاگ سلپز مراجعه کنید.