طعم، مزه و عشق

طعم، مزه و عشق
بهترین کترینگ مشهد

بلوار صارمی - بین صارمی 16 و 14

طرز تهیه سوپ دال عدس

سوپ عدس یا سوپ دال عدس یکی از غذاهای خوش طعم و ساده با پختی آسان در جهان است. این سوپ در سراسر دنیا محبوب و دستور پخت آن با توجه به ذائقه و سلیقه در کشور ها و شهرهای مختلف طیف گسترده ای دارد. سوپ عدس را میتوانیم با توجه به سلیقه یا مواد در دسترسمان، با انواع ادویه و انواع عدس سبز، زرد و قرمز طبخ کنیم.
این سوپ خوشمزه برای تقویت سیستم ایمنی و گوارشی بدن و پیشگیری از انواع سرماخوردگی بسیار غذای مناسبی است و بهترین گزینه برای فصول سرد مانند پاییز و زمستان است. این سوپ میتواند به عنوان وعده غذا یا میان وعده ای کامل سرو شود. این سوپ غنی از مواد مغذی و ریزمغذی ها است؛ در ادامه این مقاله سیر تا پیاز سوپ دال عدس را برایتان شرح میدهیم.
سلپز به عنوان بهترین کترینگ مشهد در فصل سرما آماده خدمت رسانی های آنلاین به شما همشهریان گرامی میباشد.

سوپ دال عدس پر از خاصیت
سرفصل مقاله

 

مواد لازم عذس، سیب زمینی، پیاز، گوجه، سیر، زنجبیل، عصاره گوشت، کدوسبز، روغن و نمک
کالری در هر 100 گرم 81 کیلوکالری
ارزش غذایی 13 گرم کربوهیدرات، 4.5 گرم پروتئین و 2 گرم چربی

مواد لازم برای تهیه سوپ دال عدس

  • عدس: 1 لیوان
  • سیب زمینی: 2 عدد متوسط
  • هویج: 1 عدد متوسط
  • پیاز:1 عدد متوسط
  • گوجه فرنگی: 1 عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
  • سیر: 2 حبه
  • زنجبیل (اختیاری):1 تکه کوچک
  • عصاره گوشت یا مرغ: 1 تا 2 عدد
  • کدو سبز (اختیاری): 1 عدد
  • پودر زیره و کاری: به مقدار کافی
  • زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار کافی
  • روغن و نمک: به مقدار کافی

طرز تهیه سوپ دال عدس ( 8 مرحله)

در ادامه طرز تهیه سوپ دال عدس را در مراحل مجزا جهت آسان شدن آشپزی، برای شما شرح می دهیم.

  • مرحه اول

ابتدا عدس ها را داخل سینی بریزید و سنگ ریزه های موجود در عدس ها را جدا کنید. سپس عدس ها را بشویید تا کاملا تمیز شود. بهتر است برای زودتر پخته شدن عدس آنها را در داخل یک ظرف چند ساعتی داخل آب بریزید.

  • مرحله دوم

سپس برای تهیه سوپ عدس مجلسی در مرحله دوم به سراغ پیازها و سیر ها بروید. ابتدا پیازها و سیرها پوست می گیریم و می شوییم و آنها را روی تخته آشپزخانه کاملا خرد و نگینی میکنیم. سپس قابله مدنظرمان را چرب و روی شعله ملایم قرار میدهیم. پیازها و سیرها را تفت میدهیم تا کاملا طلایی رنگ و سبک شوند.

  • مرحله سوم

در مرحله سوم به سراغ هویج ها، سیبزمینی ها و گوجه فرنگی ها بروید. ابتدا آنها را به خوبی شستشو دهید و با پوست کن پوست بگیرید. سپس آنها روی تخته خرد و مکعبی کنید. گوجه ها را زیاد خرد نکنید در حد متوسط کافی است.

  • مرحله چهارم

تمام هویج ها، سیبزمینی ها و گوجه فرنگی ها را به محتویات داخل قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم و سبک شوند. سپس عدس ها را داخل صافی ریخته تا کاملا خشک شوند و به قابلمه اضافه میکنیم.

  • مرحله پنجم

در این مرحله بایستی تمام ادویه های لازم را سریع به قابلمه اضافه کنید. زردچوبه را به همراه پودر زیره، پودر ادویه کاری، زنجبیل و فلفل سیاه روی مواد داخل قابلمه می پاشیم. بهتر است هم زدن را ادامه دهید تا ادویه به تمام نقاط مواد برسد. توجه کنید عصاره مرغ را در این مرحله اضافه نکنید.

  • مرحله ششم

رب گوجه فرنگی را داخل قابلمه اضافه کنید و به مدت یک دقیقه همراه مواد تفت دهید تا خامی رب گرفته شود. سپس عصاره مرغ را به محتویات داخل قابلمه اضافه کنید. همچنین در این مرحله بایستی تا روی سطح مواد آب جوش یا عصاره آب مرغ اضافه کنید.

  • مرحله هفتم

در این مرحله باید به مواد برای پخته شدن زمان بدهید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا آب محتویات به جوش برسد سپس حرارت را ملایم کنید تا عدس ها کاملا مغز پخت شوند. برای این کار مواد به 1 ساعت و نیم زمان نیاز دارند. بعد از این زمتن، مواد و عدس ها را تست کنید و مطمئن شوید کاملا پخته و مغز پخت شده اند.

  • مرحله هشتم

در این مرحله نیاز به گوشتکوب و همزن برقی دارید. پس از تست مواد و اطمینان از پخته شدن آنها باید محتویات را با گوشت کوب یا همزن برقی میکس کنید. پوره سوپ دال عدس را داخل پیاله بکشید و با عصاره لیمو تازه و جعفری خرد شده سرو کنید.

کالری و ارزش غذایی سوپ دال عدس

یکی از موارد مهم در مصرف هر غذایی، به خصوص برای کسانی که رژیم غذایی دارند کالری غذا است. سوپ دال عدس یک غذای کاملا گیاهی و سبک است. 100 گرم از این سوپ دارای 81 کیلوکالری انرژی، 13 گرم کربوهیدرات، 4.5 گرم پروتئین و 2 گرم چربی است.

سفارش بهترین غذای ایرانی

ویتامین های موجود در سوپ دال عدس

  • ۲۳.۴۷ IU ویتامین A
  • ۰.۸۴ میکرو گرم ویتامین C
  • ۵.۸۰ میکرو گرم ویتامین K
  • ۵۸.۳۸ میکرو گرم ویتامین ب9 (فولات)
  • ۱۶.۸۹ میلی گرم ویتامین ب ۴ (کولین)
  • ۰.۱۱ میلی گرم ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین )
  • ۰.۱۱ میلی گرم ویتامین ب۱ (تیامین)
  • ۰.۰۷ میلی گرم ویتامین ب۶
  • ۰.۵۸ میلی گرم ویتامین ب۵(پانتوتنیک اسید)
  • ۱.۰۶ میلی گرم ویتامین ب۳( نیاسین)

قند های موجود در سوپ عدس

  • 6 گرم نشاسته
  • 1 گرم شکر
  • 13 گرم کربوهیدرات
  • 4 گرم فیبر

مواد معدنی سوپ عدس

  • ۰.۴۴ میلی گرم منگنز
  • ۰.۱۶ میلی گرم مس
  • ۸۱.۴۲ میلی گرم سدیم
  • ۱۰۸.۲۱ میلی گرم فسفر
  • ۲۶.۰۳ میلی گرم منیزیم
  • ۱.۴۹ میلی گرم آهن
  • ۵.۷۲ میکروگرم سلنیوم
  • ۰.۹۵ میلی گرم روی
  • ۲۱۳.۴۳ میلی گرم پتاسیم
  • ۱۲.۰۶ میلی گرم کلسیم

چربی های موجود در سوپ دال عدس

  • ۰.۰۰ گرم اسیدهای چرب ترانس
  • ۰.۰۵ گرم امگا 3
  • ۰.۳۳ گرم چربی اشباع نشده یگانه
  • ۰.۲۵ گرم اسیدهای چرب اشباع
  • ۰.۶۰ گرم چربی اشباع نشده چندگانه
  • ۰.۵۶ گرم امگا 6
  • ۱.۴۹ گرم چربی ها
  • برای سوزاندن 81 کیلوکالری انرژی در 100 گرم از این سوپ چقدر باید ورزش کنم؟
  • ۲۳ دقیقه دوچرخه سواری
  • ۱۰ دقیقه دویدن
  • ۴۱ دقیقه پیاده روی
  • ۱۲ دقیقه ورزش های آبی

فوت و فن های پخت سوپ دال عدس

  1. برای بهتر مغز پخت شدن عدس ها آنها را از شب داخل آب قرار دهید.
  2. جهت پوست گرفتن آسان سیرها آنها را چند لحظه در آب جوش قرار دهید.
  3. برای گرفتن کامل بو و مزه خامی رب گوجه فرنگی آن را در قابلمه ای جدا تفت دهید.
  4. به منظور خوش طعم تر شدن سوپ میتوانید از عصاره گوشت مرغ به همراه ادویه مرغی استفاده کنید.
  5. برای بهتر میکس شدن سوپ آن را چند بار در میکسر قرار دهید.

جان کلام

سوپ عدس یکی دیگر از غذاهای جهانی است که خاصیت درمانی زیادی برای بدن دارد. در این مقاله همه چیز در مورد سوپ عدس را برایتان شرح دادیم. اگر بی انرژی شده اید یا احساس خستگی میکنید به شما پیشنهاد میکنیم این سوپ را طبخ و میل کنید. این سوپ علاوه بر تقویت سیستم ایمنی انرژی قابل قبولی به بدن شما میبخشد. همچنین سوپ دال عدس یک غذای گیاهی و مفید برای کسانی است که رژیم گیاه خواری و سالم خواری دارند.

سلپز (بهترین کترینگ مشهد)

سلپز (بهترین کترینگ مشهد)

سفارش آنلاین انواع غذاهای ایرانی با نوشیدنی، مخلفات و دسریجات از بهترین کترینگ در مشهد

آخرین مقالات

گالری سلپز

غذاهای اصلی

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

حساب کاربری من