طرز تهیه بهترین خوراک کدو در مشهد
همان طور که گفتیم، کدوسبز یک سبزی مغذی و منبع غنی پتاسیم است که به تنظیم فشار خون کمک میکند. همچنین، فیبر آن باعث کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و کاهش خطر بیماریهای قلبی میشود. همچنین، با داشتن ویتامین C و سایر آنتیاکسیدانها این گیاه به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک میکند. حال که این همه خاصیت دارد، دیگر شما را منتظر نمیگذاریم و به سراغ دستور پخت بهترین خوراک کدو در مشهد میرویم.
طرز پخت خوراک کدو ساده
اگر میخواهید یک غذای گیاهی ساده و سبک درست کنید، این دستور پخت بهترین خوراک کدو در مشهد را دنبال کنید:
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کدوسبز: 3 عدد
- پیاز: 1 عدد
- گوجه فرنگی: 2 عدد
- شنبلیله خشک: نصف قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
مراحل پخت خوراک کدو ساده
کدوها را پوست گرفته و به صورت مربعی خرد کنید. پیاز را نیز ریز خرد کنید.
در تابهای با کمی روغن، پیاز را تفت دهید تا نرم شود. سپس زردچوبه اضافه کنید.
سپس، کدوها را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا کمی نرم شوند.
رب گوجه فرنگی را در گوشهای از تابه یا به صورت جداگانه کمی سرخ کنید تا بوی خامی آن گرفته شود و سپس با کدوها مخلوط کنید.
حالا گوجه فرنگیهای پوست گرفته و خرد شده را اضافه کنید و بگذارید مواد با هم بپزند.
در نهایت نمک، فلفل و شنبلیله خشک را اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
طرز تهیه خوراک کدوسبز با مرغ
تهیه خوراک کدو با مرغ نیز تقریباً مشابه با خوراک ساده است با این تفاوت کد در آن از 1 عدد سینه مرغ و 5 عدد قارچ استفاده میکنیم. به طور دقیق مواد لازم برای این دستور پخت بهترین خوراک کدو در مشهد شامل موارد زیر میشود:
- سینه مرغ: 1 عدد
- قارچ: 5 عدد
- کدوسبز: 2 عدد
- پیاز: 1 عدد
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
- آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه، پودر کاری و پاپریکا: به میزان لازم
برای تهیه آن ابتدا سینه مرغ را به قطعههای کوچک تقسیم کرده و با نمک، فلفل و ادویههای گفته شده مزه دار کنید و سپس در یخچال قرار دهید. قارچ و کدو را خرد کرده و با روغن و کمی آبلیمو تفت دهید. سپس، مرغ مزه دار شده را نیز به مواد اضافه کرده و تفت دهید. رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کنید و در حدی تفت دهید که بوی خامی ندهد. 1 لیوان آب جوش اضافه کرده و در ظرف را بگذارید تا مواد بپزند. در انتها هم میتوانید کمی زعفران دم کرده اضافه کرده و با برنج سرو کنید.
دستور پخت خوراک میگو، کدو تنبل و نارگیل
اگر پس از خواندن مقاله «انتخاب بهترین میگو در مشهد برای ناهار و شام» به این مقاله سر زدهاید، برای شما یک دستور خاص آسیایی برای پخت بهترین خوراک کدو در مشهد نیز آماده کردهایم که با کدو تنبل آماده میشود. این دستور پخت کمی سختتر است و مواد لازم آن کمتر پیدا میشود.
مواد لازم (برای 4 نفر):
پیاز متوسط | 1 عدد |
روغن بادام زمینی یا روغن زیتون تصفیه شده | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 4 حبه خرد شده |
فلفل قرمز | 2 عدد |
زنجبیل تازه | 3 سانتی متر از کل آن رنده شده و به شکل پوره |
کرم نارگیل یا شیر نارگیل یا خامه معمولی | 400 میلی لیتر |
آب مرغ | 750 میلی لیتر |
کدو تنبل | 350 گرم پوست کنده و به مکعبهای3 سانتی متری برش داده شده |
سیب زمینی کوچک | 150 گرم نصب یا چهار قسمت شده |
گشنیز تازه | 20 گرم |
میگو بزرگ خام | 400 گرم پوست کنده |
لیمو ترش | 1 تا 2 عدد آبگیری شده |
برگ اسفناج کوچک | 300 گرم |
شکر کاستر طلایی یا عسل یا شکر معمولی | یک دوم قاشق غذاخوری |
سس ماهی یا سس سویا | 1 قاشق غذا خوری |
آماده سازی پایه خوراک میگو و کدو تنبل
پیاز را از وسط نصف کنید و هر نیمه را به برشهایی به شکل هلال ماه با ضخامت حدود 2 سانتیمتر ببرید. روغن را در یک قابلمه بزرگ گرم کنید و پیاز را تفت دهید تا نرم و طلایی کمرنگ شود. سپس سیر خردشده، فلفل قرمز و زنجبیل رندهشده را اضافه کنید و به مدت 2 دقیقه تفت دهید. کرم نارگیل، آب مرغ و مقداری نمک و فلفل اضافه کنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید مواد به آرامی گرم شوند (بدون جوشیدن).
پخت سبزیها
کدو تنبل و سیبزمینیها را به قابلمه اضافه کنید و دوباره کمی نمک و فلفل اضافه کنید. ساقههای خردشده گشنیز را به مواد اضافه کنید و مواد را روی حرارت ملایم بجوشانید تا کدو و سیبزمینی نرم شوند. در صورت تمایل میتوانید بخشی از کدو را با قاشق چوبی له کنید تا خوراک کمی غلیظتر شود، اما به حدی نباشد که مواد به پوره تبدیل شوند.
افزودن میگو و تکمیل خوراک
میگوها و برگهای اسفناج را به قابلمه اضافه کنید. خوراک را به آرامی بجوشانید تا میگوها پخته و کدر شوند (حدود 3 دقیقه). آب لیموترش، شکر و سس ماهی را اضافه کنید. اگر سس ماهی ندارید به جای آن از سس سویا یا کمی نمک استفاده کنید.
این خورش ترکیبی از طعمهای تند، شیرین و ترش است و انتخابی خوشمزه و خاص برای مهمانی یا وعدههای خانوادگی محسوب میشود!