طرز پخت بهترین ماهی شکم پر در مشهد
ماهی شکم پر یک دستور قدیمی است که امروزه در کشورهای مختلف برحسب ذائقه مردم آن کشور تنظیم شده است. به عنوان مثال ما در ایران برای تهیه بهترین ماهی شکم پر در مشهد، از انار استفاده میکنیم در حالی که در دستور غذاهای غربی میبینیم که از زنجبیل و پاپریکا استفاده میکنند. در این مقاله هم روش ایرانی و هم خارجی را معرفی خواهیم کرد که صد البته نوع ایرانی آن خوشمزهتر است.
طرز تهیه ماهی شکم پر به سبک خارجیها
برای پخت این ماهی شکم پر به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
مواد لازم (برای ۴ تا ۶ نفر):
- یک عدد ماهی قزلآلا کامل (حدود ۱ کیلوگرم)، پوست باقیمانده، تمیز شده، بدون سر و استخوان
- ۲ قاشق غذاخوری روغن گیاهی
- ۲ قاشق چایخوری تخم خردل
- ۱۰ برگ کاری (اختیاری)
- ۱ قاشق غذاخوری سیر ریز خرد شده
- ۱ قاشق غذاخوری زنجبیل ریز خرد شده
- ۱ قاشق غذاخوری پودر نارگیل خشک (اختیاری)
- ۱ عدد فلفل قرمز، بدون دانه (اختیاری) و برش خورده
- ۲ قاشق چایخوری پاپریکای دودی
- ۵۰ گرم ترهفرنگی خردشده
- ۵۰ گرم هویج نازک برش خورده
- ۵۰ گرم لوبیا سبز خردشده
- ۱ قاشق چایخوری عسل
- ۱ قاشق غذاخوری ماست یونانی غلیظ
- ۱ قاشق غذاخوری پیازچه خردشده (اختیاری)
- ۱ قاشق غذاخوری شوید تازه خردشده
- ۲ عدد لیموترش یا لیموشیرین، به چهار قسمت برش خورده
- نمک به مقدار لازم
دستور پخت
فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) یا درجه گاز ۴ روشن کنید. روی هر دو طرف ماهی که شکمش از قبل خالی شده، شکافهای عمیق ایجاد کنید تا ادویهها بهتر نفوذ کنند.
روغن را در تابه گرم کنید و تخم خردل و برگهای کاری (در صورت استفاده) را اضافه کنید.
زمانی که تخم خردل شروع به ترکیدن کرد، سیر، زنجبیل، نارگیل خشک (در صورت استفاده)، فلفل قرمز و نیمی از پاپریکای دودی را اضافه کرده و ۱ دقیقه تفت دهید.
کمی آب اضافه کنید اگر مخلوط خشک شد.
سپس ترهفرنگی، هویج و لوبیا سبز را اضافه کنید و برای ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
در یک کاسه عسل، ماست، باقیمانده پاپریکای دودی، پیازچه (اختیاری) و شوید را مخلوط کنید.
با استفاده از سس، سطح خارجی ماهی را بپوشانید و مطمئن شوید که سس به شکافها نیز نفوذ کند. مواد داخل شکل را درون ماهی پر کنید.
ماهی را در یک ظرف بزرگ مخصوص فر قرار دهید. تکههای لیمو یا لیمو شیرین را کنار آن بگذارید.
ظرف را با فویل بپوشانید و به مدت ۲۰ دقیقه در فر بپزید.
سپس فویل را بردارید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر یا تا زمانی که ماهی کاملاً پخته شود، آن را در فر قرار دهید.
ماهی را از فر خارج کنید و لیموهای پخته را روی آن فشار دهید تا طعمدار شود.
دستور پخت بهترین ماهی شکم پر در مشهد
خیلی از موادی که در دستور بالا گفتیم، ممکن است در دسترس نباشند، امّا نگران نباشید دستور پخت ایرانی بهترین ماهی شکم پر در مشهد را نیز برای شما آماده کردهایم.
مواد لازم:
ماهی | 1 عدد (سفید یا قزل آلا) |
سیر | 2 حبه |
نعنا، جعفری، گشنیز | 300 گرم |
انار یا رب انار | 3 قاشق غذاخوری |
گردو خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
ادویه ماهی | به مقدار دلخواه |
آبلیمو | به مقدار دلخواه |
نمک، فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغنمایع | به میزان لازم |
طرز تهیه ماهی شکم پر روی گاز
بهترین ماهی شکم پر در مشهد را میتوان هم داخل فر پخت و هم روی شعله اجاق گاز.
اولین مرحله تمیز کردن ماهی است. با یک چاقو ابتدا پولکهای ماهی را پاک کرد و سپس با یک برش طولی از زیر گردن تا دم، شکم را خالی کنید.
سبزیها را شسته و خرد کرده سپس انار کوبیده شده یا رب انار را به سبزیها اضافه کنید. پس از آن گردو خرد شده، نمک، ادویه و فلفل سیاه را اضافه کرده و مواد را به هم بزنید.
مواد را داخل شکم ماهی ریخته و با نخ آشپزی شکم ماهی را بدوزید.
به میزان کافی در ماهیتابه روغن ریخته و اجازه دهید روی شعله اجاق گاز کمی حرارت بگیرد و سپس ماهی را داخل تابه قرار دهید. ماهی را پس از مدتی پشت و رو کنید تا دو طرف آن کاملاً سرخ شود.
سفارش بهترین ماهی شکم پر در مشهد
برای آخر هفته مهمان دارید و زمان کافی برای پخت غذا ندارید؟ یا قصد دارید اعضای شرکت را به ناهاری مخصوص دعوت کنید؟ شما میتوانید به راحتی بهترین ماهی شکم پر در مشهد را از سلپز تهیه کنید. در مجموعه سلپز انواع غذاهای ایرانی از جمله میرزاقاسمی با مواد تازه پخت میشود که شما می توانید طرز تهیه بهترین میرزاقاسمی در مشهد را در مجله ما بخوانید. برای پخت ماهی شکم پر، از مواد اولیه تازه استفاده میکنیم چرا که سلامتی مشتریان در اولویت ما قرار دارد. سپس، با چاشنیهای خوش طعم و رنگ به غذا عطر مخصوص سلپز را میدهیم تا در خاطر شما باقی بماند.