طرز تهیه بهترین سوپ شیر در مشهد
شام چی بپزیم؟ شما در لیست غذاهای ایرانی که در وبلاگ سلپز آنها را معرفی کردیم، انتخابهای بسیاری دارید؛ امّا اگر به دنبال یک سوپ سبک و خوش طعم برای شام هستید، به شما بهترین سوپ شیر در مشهد را پیشنهاد میکنیم. البته در منوی کترینگ سلپز میتوانید انواع سوپهای دیگر را مشاهده کرده و با چند کلیک آنها را خریداری کنید.
مواد لازم برای پخت سوپ شیر برای 4 نفر:
شیر | 4 لیوان (حدود 1 لیتر) |
آب | 2 لیوان |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
کره | 50 گرم |
هویج | 1 عدد متوسط (رنده شده) |
قارچ | 200 گرم (خرد شده) |
عصاره مرغ | 1 لیوان |
خامه | 2 قاشق غذاخوری (اختیاری برای طعم بهتر) |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
جعفری تازه خرد شده | برای تزیین |
دستور پخت سوپ شیر ساده
برای تهیه بهترین سوپ شیر در مشهد ابتدا مواد را آماده میکنیم. هویج را رنده کنید و قارچها را به صورت نازک خرد کنید. کره را در قابلمهای روی حرارت ملایم ذوب کنید. آرد را به کره اضافه کرده و به آرامی تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود و کمی بوی مطبوعی به خود بگیرد؛ دقت کنید رنگ آن نباید تغییر کند.
آب را کمکم به آرد تفت داده شده اضافه کنید و همزمان سریع هم بزنید تا گلوله نشود. شیر را نیز ذرهذره اضافه کنید و هم بزنید تا مایعات یکدست شوند.
پس از آن، هویج رنده شده و قارچ خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. اگر از عصاره مرغ استفاده میکنید، آن را اضافه کنید یا آب مرغ را جایگزین کنید. نمک و فلفل سیاه را به میزان دلخواه اضافه کنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید سوپ به آرامی حدود 20-30 دقیقه بپزد تا هویج و قارچ نرم شوند و طعم مواد با هم ترکیب شود.
در انتها اگر دوست داشتید، خامه را اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا خامه در سوپ حل شود. سوپ را در کاسههای سرو بریزید و با جعفری تازه خرد شده تزیین کنید. میتوانید برای غلیظتر شدن سوپ، کمی سیبزمینی پوره شده به آن اضافه کنید.
طرز تهیه بهترین سوپ شیر در مشهد بدون گلوتن
اگر نمیتوانید شیر گاو مصرف کنید، این دستور پخت مخصوص شما است. افراد زیادی نمیتوانند لاکتوز را تحمل کنند، در نتیجه ما تصمیم گرفتیم، دستور پخت یک سوپ با شیر نارگیل را هم برای شما بنویسیم تا بهترین سوپ شیر در مشهد را بدون نگرانی از لاکتوز امتحان کنید.
مواد لازم:
روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
پیاز بزرگ | 1 عدد، خرد شده |
قارچ تازه | سه چهارم پیمانه خرد شده |
آویشن خشک | 1 قاشق چایخوری |
عصاره سبزیها | 3 پیمانه |
برگ بو | 2 عدد |
سس سویا بدون گلوتن (تاماری) | 2 قاشق غذاخوری |
نشاسته ذرت | 6 قاشق غذاخوری |
آب سرد | یک چهارم پیمانه |
شیر نارگیل | 3 پیمانه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن زیتون را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز خرد شده را اضافه کرده و حدود 5 دقیقه تفت دهید تا نرم شود. قارچهای برش خورده و آویشن خشک را اضافه کنید و حدود 5 دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر آنها را حس کنید. عصاره سبزیها، برگ بو و سس سویا بدون گلوتن را به قابلمه اضافه کنید. سپس، سوپ را به جوش بیاورید.
نشاسته ذرت را در یک کاسه کوچک با آب سرد مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شود. مخلوط نشاسته را به آرامی به بهترین سوپ شیر در مشهد در حال جوش اضافه کنید و همزمان مرتب هم بزنید تا نشاسته باعث گلوله شدن نشود. حرارت را کم کنید و اجازه دهید سوپ حدود 10 دقیقه آرام بجوشد و غلیظ شود.

این سوپ را با شیر تازه و بروکلی ترد و خوش طعم درست کنید
شیر نارگیل را به قابلمه اضافه کنید. نمک و فلفل سیاه را به میزان دلخواه اضافه کنید. سوپ را حدود 5 دقیقه دیگر گرم کنید، اما دقت کنید که شیر نارگیل نجوشد تا طعم و بافت آن حفظ شود.
در نهایت برگ بوها را از بهترین سوپ شیر در مشهد خارج کرده و سوپ را در کاسههای دلخواه ریخته و با فلفل سیاه و جعفری تزیین کنید.
میتوانید به جای شیر نارگیل از شیر بادام استفاده کنید. اگر طعم قویتری میخواهید، کمی هم سیر را خرد کرده و همراه پیاز تفت دهید.
دستور پخت سوپ شیر بروکلی
یک دستور خاص سوپ شیر را برای شما آماده کردهایم که خامهای و خوش طعم است. مواد لازم آن را در جدول زیر آوردهایم که برای 6 نفر مناسب است:
کره | 5 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد، خردشده |
کرفس | 1 ساقه، خردشده |
آب مرغ یا آب سبزیجات | 3 فنجان |
گلکلم بروکلی خرد شده | 8 فنجان |
آرد | 3 قاشق غذاخوری |
شیر | 2 فنجان |
فلفل سیاه آسیاب شده | به مقدار لازم |
برای پخت بهترین سوپ شیر در مشهد با بروکلی، ابتدا 2 قاشق غذاخوری کره را در یک قابلمه متوسط روی حرارت متوسط ذوب کنید. سپس، پیاز و کرفس را اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شوند.
گلهای بروکلی و آب مرغ را به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مخلوط حدود 10 دقیقه بجوشد تا بروکلیها نرم شوند.
مخلوط را با دقت در چند نوبت در مخلوطکن بریزید؛ تا نیمه پر کنید تا از پاشیدن جلوگیری شود. درب مخلوطکن را با دستمال آشپزخانه محکم بگیرید و ابتدا با چند پالس کوتاه، سپس بهصورت مداوم پوره کنید تا سوپ کاملاً نرم شود. سوپ پوره شده را در یک قابلمه تمیز بریزید.
پس از آن، بقیه کره یعنی 3 قاشق غذاخوری باقی مانده را داخل تابه کوچک ذوب کنید تا ادامه پخت بهترین سوپ شیر در مشهد را به شما بگوییم.
آرد را اضافه کرده و هم بزنید تا خمیری یکدست به دست آید. این بخش تقریباً مشابه با دستور سوپ شیر ساده است که در ابتدا توضیح دادیم. شیر را بهآرامی اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مخلوط غلیظ و حبابدار شود.
این سوپ را میتوانید همراه با پنیر پارمزان رنده شده، نان تست یا کروتان سرو کنید. همچنین، برای تزیین چند بروکلی را پس از تفت دادن پوره نکنید و روی سوپ بگذارید.
این سوپ تا 4 روز در یخچال قابل نگهداری است. اگر بیش از این مدت نیاز دارید، آن را در بستههای مناسب در فریزر ذخیره کنید.