بهترین خوراک کنگر در مشهد: خوراکی گیاهی و سالم
کنگر علاوه بر طعم خوشایند و استفادههای آشپزی، خواص درمانی بسیاری دارد که در طب سنتی ایرانی و برخی فرهنگهای دیگر به آن توجه ویژهای شده است. با تهیه بهترین خوراک کنگر در مشهد در خانه یا سفارش آن از رستوران این غذای خوشمزه را امتحان کنید.
امّا از خواص کنگر میتوانیم بگویم که کنگر در رژیم غذایی میتواند به پاکسازی عروق و کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک کند. این گیاه با کاهش میزان کلسترول بد خون و افزایش میزان کلسترول خوب، به سلامت قلب و عروق کمک میکند.
همچنین، کنگر به دلیل داشتن خواص ضد التهابی میتواند در تسکین دردهای ناشی از نقرس موثر باشد. مصرف منظم آن میتواند به کاهش سطح اوریک اسید در بدن کمک کند که عامل اصلی بروز نقرس است. البته همیشه به میزان متعادل از آن مصرف کنید و افراط نکنید!
طرز تهیه بهترین خوراک کنگر در مشهد
این خوراک کنگر را همه میتوانند نوش جان کنند، پس اگر دوست گیاهخواری دارید و نگران هستید چه برایش بپزید، این خوراک را به شما پیشنهاد میکنیم.
برای تهیه خوراک کنگر به میزان ۴ نفر، شما به مواد زیر نیاز دارید:
کنگر پاککرده | 1 کیلوگرم |
قارچ | 250 گرم |
پیاز | 2 عدد |
هویج | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
لیموترش تازه | نصف یک عدد |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
سرکه | 1 تا 2 قاشق غذاخوری (بسته به ذائقه شما) |
پودر آویشن | 1 قاشق چای خوری |
روغن مایع | به میزان لازم |
روش پخت خوراک کنگر
برای تهیه بهترین خوراک کنگر در مشهد به صورت قدم به قدم پیش میرویم:
آمادهسازی کنگر
اگر کنگر پاک شده تهیه کردهاید که چه بهتر، اگر نه ابتدا کنگرها را پاک کرده و تیغههای آن را جدا کنید. سپس ساقههای کنگر را به اندازه یک بند انگشت خرد کرده و خوب بشویید. برای حفظ رنگ و طعم کنگر، مقداری آبلیمو به آن اضافه کرده و هم بزنید. سپس کنگرها را در یک تابه با مقدار کمی روغن و حرارت ملایم تفت دهید تا نرم شوند. دقت کنید که کنگرها نباید خیلی سرخ شوند تا خواص آنها از بین نرود.
تفت دادن قارچ
قارچها را تمیز کرده و به صورت حلقهای خرد کنید. سپس در تابهای دیگر با مقداری روغن و چند قطره آبلیمو تفت دهید. مراقب باشید که حرارت زیاد نباشد تا قارچها آب نیندازند و شکل ظاهری خود را حفظ کنند.
آماده سازی پیاز و هویج
پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و با کمی روغن در تابه تفت دهید تا نرم و کاراملی شوند. سپس زردچوبه را به آن اضافه کرده و هویجهای خلالی خرد شده را نیز به پیاز اضافه کنید. با حرارت ملایم تفت دهید تا هویجها نرم شوند.
ترکیب مواد و اضافه کردن کنگر
حالا کنگر و قارچهای تفت خورده را به مخلوط پیاز و هویج اضافه کنید. سپس سیر ریز خرد شده یا رنده شده، نمک، فلفل و 1 قاشق سرکه را به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید مواد بخارپز شوند. در نهایت پودر آویشن را اضافه کرده و اجازه دهید برای 10 دقیقه دیگر با حرارت ملایم پخته شوند.
جمعبندی
بهترین خوراک کنگر در مشهد یک غذای ساده امّا مغذی است. این غذا و طرز تهیه بهترین کلهجوش در مشهد هر دو از غذاهای سادهای هستند که میتوانید در خانه به راحتی تهیه کنید. کنگر به عنوان یک گیاه بهاری نه تنها به بهبود سیستم گوارش، بلکه به سلامت قلب و عروق، کبد و کاهش التهابات بدن کمک میکند. اگر فرصت ندارید، امروز این غذا را بپزید سری به منوی غذای روز سلپز بزنید و دیگر غذاهای خوش طعم ایرانی پخته شده توسط بهترین آشپزان سلپز را امتحان کنید.