طرز تهیه بهترین کله جوش در مشهد
کله جوش از غذاهای سنتی است که میتوانید برای ناهار یا شام تهیه کنید. این غذا میتواند خود به تنهایی غذای اصلی باشد یا همراه با دیگر غذاهای اصیل ایرانی سرو شود. در لیست 100 غذا ایرانی آسان برای شام و ناهار، انواع غذاهای دیگری را که میتوانید همراه با کله جوش آماده کنید را آوردهایم؛ همچنین، شما میتوانید بسیار آسان و راحت، غذاهای خوشمزه ایرانی را از سلپز تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه بهترین کله جوش در مشهد
امّا برویم سراغ تهیه بهترین کله جوش در مشهد! این غذا در حدود 30 دقیقه زمان برای پخت نیاز دارد و به مواد زیر نیاز خواهید داشت.
مواد لازم برای تهیه کله جوش برای 4 نفر | |
کشک | 400 گرم |
گردو | 100 گرم |
پیاز | 1 عدد متوسط |
نعنا خشک | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار دلخواه |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت کله جوش
تهیه بهترین کله جوش در مشهد را با پودر کردن گردوها شروع کنید. دقت کنید، زیادی پودر نشود و کمی دانههای ریز آن زیر دندان حس شود.
پیاز را پوست میگیریم و میشوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد میکنیم. سپس قابلمهای را روی حرارت ملایم قرار میدهیم.
کمی روغن داخل قابلمه میریزیم و اجازه میدهیم تا کمی داغ شود. سپس پیازها را داخل قابلمه میریزیم و تفت میدهیم تا سبک و نرم شوند.
بعد نمک، فلفل و زردچوبه را روی پیازها میپاشیم و تفت میدهیم. در نهایت نعناع خشک و گردوهای خرد شده را اضافه میکنیم.
مواد را هم میزنیم و کمی تفت میدهیم تا گردوها از حالت خامی بیرون بیایند.
به غلظت کشک توجه کنید، اگر کشک بسیار غلیظ بود کمی به آن آب اضافه کنید.
در آخر ۱ لیوان آب جوش روی مواد میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم تا به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد.
در نهایت کله جوش را داخل کاسه دلخواه میریزم و با گردو و نعنا روی آن را تزیین میکنیم.
طرز تهیه کله جوش با ماست
اگر بخواهیم کله جوش را با ماست درست کنیم، تفاوت اصلی در استفاده از ماست به جای کشک است که طعمی ملایمتر و ترشتر به غذا میدهد. در این روش، ابتدا ماست را با آب داغ رقیق میکنیم تا به شکل دوغ رقیق درآید، سپس این ترکیب به مواد اصلی افزوده میشود.
مراحل پخت مشابه است، اما مدت زمان پخت ممکن است بیشتر باشد تا طعم ماست در غذا نفوذ کند و غلظت مورد نظر حاصل شود. این تغییر باعث میشود که کله جوش با ماست، طعمی نرمتر و ملستر داشته باشد و در عین حال بافتی سبکتر به دست آید.
کله جوش با لپه و برنج
پخت کله جوش با لپه و برنج تفاوتهایی در ترکیب مواد و بافت غذا دارد. در این روش، عدس، لپه و برنج به عنوان مواد اصلی به ترکیب اضافه میشوند که باعث میشود کله جوش غلظت بیشتری پیدا کرده و بافتی شبیه به سوپ یا آش پیدا کند.
همچنین، زمان پخت بیشتر است تا این حبوبات به طور کامل نرم شوند. در حالی که در دستور پخت معمولی کله جوش با کشک یا ماست، غلظت غذا بیشتر از طریق کشک و ماست تنظیم میشود و پخت سریعتری داریم. این تغییرات باعث میشود که کله جوش با لپه و برنج طعمی سنگینتر و مقویتر داشته باشد.
مواد لازم:
- یک پیمانه عدس
- یک چهار پیمانه لپه
- یک چهار پیمانه برنج
- مقدار دلخواه کشک و ماست
- یک عدد سیبزمینی متوسط
- دو حبه سیر
- دو عدد پیاز متوسط
- نعنا، روغن، نمک، فلفل، زردچوبه و گردوی خرد شده به مقدار دلخواه
طرز پخت کلهجوش با لپه و برنج
- عدس، لپه و برنج را چند ساعت قبل خیس کنید.
- پیاز را سرخ کرده، زردچوبه، سیر رنده شده، فلفل و آرد را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
- پونه و نعنا را اضافه کرده و سپس عدس، لپه و برنج را همراه یک لیوان آب اضافه کنید. اجازه دهید تا مواد پخته شوند.
- سیبزمینی خرد شده را به مواد پخته شده اضافه کنید.
- ماست یا کشک را به غذا اضافه کرده، خوب هم بزنید و بگذارید تا جوش آید.
- در نهایت گردو را اضافه کنید و اجازه دهید بهترین کله جوش در مشهد، به پخت خود شما، به غلظت دلخواه برسد.