هیچکس به طور دقیق نمیداند کبابپزی به سبک ممفیس چگونه و چه زمانی آغاز شد. کریگ دیوید میک، نویسنده کتاب “باربیکیو ممفیس: تاریخچهای شاداب از دود، سس و روح”، توضیح میدهد که ورگوس در سال 1989 به روزنامه ممفیس The Commercial Appeal گفت: “سیاه پوستان کباب را اختراع کردند.” در آن مقاله، ورگوس از خاطرات دوران کودکیاش سخن گفت و یادآور شد که چطور اغلب در شهر خانوادههای سیاهپوست را میدید که مشغول کباب کردن گوشت بودند. هنگامی که او رستوران The Rendezvous را راهاندازی کرد، از دستور غذای یونانی خانوادگیاش برای دندهها استفاده کرد، اما ایده پختن گوشت به آرامی و طولانی روی آتش چوب را به ساکنان سیاهپوست ممفیس نسبت داد.
موقعیت مکانی ممفیس در کنار رودخانه میسیسیپی تأثیر زیادی بر سبک باربیکیوی این شهر داشته است. به دلیل فعالیتهای بازرگانی و کشتیرانی، انواع ادویهها به ممفیس وارد شدند. در دهه 1920، رستورانهای باربیکیو در این شهر رواج پیدا کردند و پیت مسترها با ترکیب ادویهها، ترکیبات خشک را درست کرده و طعمهای خاص خود را به سسهای باربیکیو اضافه کردند. سس کباب به سبک ممفیس معمولاً بر پایه گوجهفرنگی و سرکه است و ادویهها و شکر قهوهای در آن به کار میرود. اما یافتن پیت مستری که دستورالعمل خاص خود را فاش کند کار دشواری است. طعمهای منحصر به فرد شیرین، تند و تیز از یک آشپز باربیکیو به دیگری منتقل میشود و به رستورانها تنوع بینظیری از سسها ارائه میدهد. جای تعجب نیست که ممفیس بیش از 101 رستوران باربیکیو دارد!
شناختهشدهترین غذاهای باربیکیو به سبک ممفیس
کبابهای سبک ممفیس شامل غذاهای کلاسیک سنتی مانند لوبیا پخته، سالاد کلم، سبزیجات، و ماکارونی و پنیر است. همچنین میتوانید از سالاد سیبزمینی، سیبزمینی سرخکرده، چیپس و نان ذرت هم لذت ببرید. در این شهر با بیش از 101 مکان برای تهیه کباب، به غذاهای جانبی بسیار خلاقانهای برخواهید خورد.
غذای خود را با یک دسر مرسوم به سبک ممفیس به نام پودینگ موز به اتمام برسانید. در این دسر، پودینگ شیرین و خامهای با ویفرهای ترد وانیلی و لایهای از خامه زدهشده ترکیب میشود تا یک تجربه لذتبخش و هماهنگ با کباب ممفیس به شما هدیه شود.
اسپاگتی باربیکیو و پیتزای کباب
در شهری مانند ممفیس که عاشق باربیکیو است، نباید از دیدن غذاهای معروفی مانند اسپاگتی کباب تعجب کنید. برادی وینسنت، صاحب اصلی باربیکیو شاپ، شناختهشده به خاطر ایجاد این غذای محبوب در ممفیس است. این سس بر پایه گوجهفرنگی است و طعم خاصی از باربیکیو دارد. تا به امروز، دستور تهیه سس به صورت یک راز باقی مانده است.
الویس پریسلی علاقهمند به باربیکیو به سبک ممفیس بود. کریگ دیوید میک اشاره میکند که الویس اغلب هوس پیتزای باربیکیو را داشت و همسرش پریسیلا را میفرستاد تا چندین پیتزا را به خانه بیاورد. هورست کولتا ابتدا این پیتزا را برای ترغیب مردم ممفیس به خوردن پیتزای سبک شیکاگو که در آنجا طرفداران کمی داشت، ایجاد کرد. ترکیب سس خوشمزه، گوشت شانه دودی و تزیین مخصوص الویس، پیتزای باربیکیو را در نقشه آشپزی ممفیس جا انداخت. این رستوران در سال 2023 صدمین سالگرد خود را جشن گرفت و پیتزای کباب هنوز هم در منو وجود دارد.