یکی از غذاهای ایرانی آسان برای طبخ و در عین حال فوقالعاده خوشمزه، لوبیا پلو است که به پلو لوبیا سبز نیز معروف است. لوبیا پلو ایرانی یک وعده غذایی کامل حاوی فیبر، کربوهیدرات و پروتئین است. پخت این برنج ایرانی خوشمزه فقط یک ساعت زمان میبرد و میتواند یک شام عالی برای روزهای شلوغ کاری باشد.
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو
- 500 گرم لوبیا سبز
- ½ کیلوگرم گوشت گوسفند، مکعبهای گوشت گاو یا گوشت چرخ کرده گاو
- 2 عدد پیاز خرد شده و تفت داده شده
- 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 2 1/2 فنجان برنج باسماتی دانه بلند
- نمک، زردچوبه و فلفل
- روغن پخت و پز
طرز تهیه لوبیا پلو
لوبیا پلو در سه مرحله پخته میشود: تهیه مخلوط لوبیا سبز و گوشت، پختن برنج باسماتی در قابلمهای جداگانه و در نهایت مخلوط کردن و دم کشیدن برنج و مخلوط با هم به مدت نیم ساعت در همان قابلمه.
همچنین، میتوانید این غذای خوشمزه را از بهترین رستورانهای مشهد سفارش دهید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.
مرحله 1: تهیه مخلوط لوبیا سبز و گوشت
- لوبیا سبز را با دقت بشویید و انتهای آن را جدا کنید. سپس با استفاده از چاقو لوبیا سبز را به قطعات کوچک به ارتفاع 1 اینچ خرد کنید.
- لوبیاهای خرد شده را به پیازهای خرد شده و تفت داده شده اضافه کنید و با هم تفت دهید تا لوبیاها نرم شوند.
- حالا گوشت را به مخلوط پیاز و لوبیا اضافه کنید و بپزید تا قهوهای شود.
- ادویهها و رب گوجه فرنگی را به مخلوط اضافه کنید تا طعم و رنگی به یاد ماندنی داشته باشید.
- کل مواد را با 2 فنجان آب جوش بپوشانید و خوب با هم مخلوط کنید.
- بگذارید 20 دقیقه بپزد. در این مدت باید برنج را آماده کنید.
مرحله 2: تهیه برنج باسماتی
- برای اینکه برنج را به روش ایرانی درست کنید، میتوانید از پست وبلاگ تور غذای ایرانی کمک بگیرید، اما اگر به دنبال یک دستور العمل سریع هستید، اینجا توضیح داده شده است:
- برنج شسته شده را با 1 قاشق غذاخوری نمک در قابلمهای آب جوش بریزید.
- آن را به مدت 8 دقیقه بپزید تا دانههای بلند و نرم برنج به سطح آب بیایند.
- برنج را آبکش کرده و با آب خنک آبکشی کنید تا برنج پفکی بیشتری داشته باشد.
مرحله 3: مخلوط کردن و دم کشیدن
- یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید، روغن را اضافه کنید و برنج پخته شده خود را بریزید. لایه برنج را با ½ لوبیا سبز و مخلوط گوشت بپوشانید. سپس این روش را با ساختن لایههای جدید برنج و مخلوط تکرار کنید. آن را با برنج تمام کرده و با قاشق به شکل هرمی در آورید. درب قابلمه را ببندید و بگذارید 30-40 دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد.
مخلفات ایرانی مناسب برای سرو با لوبیا پلو
سالاد شیرازی بهترین انتخابی است که میتوانید به عنوان یک تکه کیک تهیه کنید! اما اگر قصد دارید یک سفره ایرانی واقعی برای عزیزانتان بچینید، ماست را فراموش نکنید!