اگر مدتها بود که به امتحان کردن تخممرغ پودر شده فکر میکردید اما به دلیل برخی باورهای نادرست از این کار خودداری میکردید، اکنون زمان مناسبی است برای تغییر نظر. طعم، رنگ یا بافت، هر یک که موجب تردید شما شده باشد، باید بدانید که در سالهای اخیر، تولید و بستهبندی تخممرغهای پودر شده بهبود یافته و این ممکن است شما را به استفاده منظم از این محصول تشویق کند. البته باید توجه داشت که همه تخممرغهای پودر شده کیفیت یکسانی ندارند، اما ما اطلاعاتی داریم که میتواند در انتخاب نمونههای مرغوبتر به شما کمک کند.
کسب اطلاعات واقعی درباره باورهای نادرست درباره تخممرغ پودر شده میتواند به شما کمک کند تا در آینده تصمیمات آگاهانهتری درباره خرید و استفاده از این محصول بگیرید.
1- تخم مرغ پودر شده طعم خوبی ندارد.
اولین شایعهای که باید کنار گذاشته شود این است که تخممرغ پودر شده طعم خوبی ندارد. ممکن است این موضوع در مورد برخی برندها صحیح باشد، اما همه برندها اینطور نیستند. هرچه کیفیت تخممرغهایی که کارخانه استفاده میکند بالاتر باشد، طعم و کیفیت تخممرغ پودر شده نیز بهتر خواهد بود.
برای دستیابی به طعم عالی، باید از ابتدا از تخممرغهای باکیفیت استفاده کنید. رنگ تخممرغ میتواند اطلاعاتی درباره کیفیت تخممرغها به شما بدهد. رنگ روشنتر معمولاً نشانه کیفیت بالاتر است، هرچند ممکن است در طول فرآیند تولید کمی از رنگ کاسته شود.
پردازش تخممرغ در دمای پایینتر و استفاده از فریز خشک کردن به جای خشک کردن با اسپری در دمای بالا، میتواند کیفیت طعم تخممرغ را بهبود بخشد. این مسئله زمانی منطقیتر به نظر میرسد که به تفاوت طعم و بافت تخممرغهای همزده در دماهای مختلف فکر کنیم. علاوه بر این، نگهداری تخممرغهای پودر شده در محیطی خنک، خشک و دور از نور خورشید در دوره انبارداری نیز مؤثر است.
2- تنها یک نوع تخم مرغ پودر شده وجود دارد.
در انتخاب تخم مرغ پودری، چند عامل مهم وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. یکی از این عوامل، کیفیت تخم مرغ و دیگری شیوه آمادهسازی آن است.
یکی از نکاتی که باید در نظر گرفت، درجهبندی تخممرغ است. یکی از جنبههای حیاتی در این مورد، سفتی سفیدهی تخم مرغ است، که میتواند بر کیفیت نهایی پودر تخم مرغ تأثیر بگذارد. برای خرید پودر تخممرغ، انواع با درجه A یا AA را انتخاب کنید؛ هرچند بیشتر پودرهای موجود از تخم مرغ درجه B تولید میشوند. اگر بافت تخم مرغ برایتان مهم است، توجه به درجه تخممرغ میتواند تفاوت ایجاد کند.
تخم مرغ پودری به صورت کامل و منجمد کاربرد دارد. البته قیمت تخم مرغ خشک شده بیشتر است، این نوع تخممرغ هم “ماندگاری بیشتری دارد، هم ارزش غذایی بالاتری ارائه میدهد و هم در مقایسه با تخممرغ تازه، بازسازی و استفاده از آن آسانتر است.”
3- همه تخم مرغهای پودری برای درست کردن تخم مرغهای همزده مناسب هستند.
درست است که تخممرغ پودر شده میتواند طعم خوبی داشته باشد، اما همه آنها از نظر طعم و بافت یکسان نیستند. تخممرغهای پودری با کیفیت پایینتر ممکن است بیشتر برای استفاده در پخت و پز یا ترکیب با دیگر مواد مناسب باشند تا برای غذاهایی که تخممرغ نقش اصلی را دارد، مانند تخممرغ سرخشده.
بسیاری از انواع پودر تخممرغ به دلیل دمای بالای فرآیند خشک شدن معمولاً اکسید شده و منجر به قهوهای شدن و طعم مقوایی میشوند. بنابراین، نوع پودر تخممرغی که استفاده میکنید اهمیت زیادی دارد. اگر پودری با حرارت پایینتر فرآوری شده انتخاب کنید، طعم بهتری خواهد داشت. پودر تخممرغ کاملا کاربردی این مشکل را ندارد و به گونهای طراحی شده که در هنگام پخت و پز یا تهیه غذا تفاوتی با تخممرغ کامل نداشته باشد.
با توجه به برند تخممرغ پودر شدهای که استفاده میکنید، ممکن است تفاوتهایی در عملکرد و بافت آن هنگام هم زدن دیده شود. بنابراین، اضافه کردن موادی مانند سبزیجات، گوشت، ادویهجات و پنیر میتواند به بهبود یکنواختی طعم و بافت کمک کند.
4- بافت تخم مرغ پودر شده چندش آور است.
ممکن است بافت تخممرغهای پودر شده با تخممرغهای تازه متفاوت باشد، اما به این معنا نیست که نمیتوانید از آنها لذت ببرید یا آن را بهبود نبخشید.
بهطور کلی، تخممرغ پودر شده هنگام پخت متراکمتر است و به اندازه تخممرغ تازه پف نمیکند. گفته میشود که بافت آن کمی متفاوت بوده و نسبت به تخممرغ تازه در املت، لاستیکیتر و مسطحتر است. برخی دیگر هم آن را دانهدانه میدانند.
با این حال، روشهایی برای بهبود بافت تخم مرغ پودر شده وجود دارد، مخصوصاً وقتی صحبت از هم زدن باشد. مثلاً استفاده از چنگال برای هم زدن کامل پودر تخممرغ پیشنهاد میشود. میتوانید ماهیتابه را روی حرارت ملایم گرم کرده و تخممرغها را نیز با حرارت کم بپزید تا پفکیتر شوند. علاوه بر این، برخی از آشپزها از همزن برقی برای مخلوط کردن تخممرغها با مایع به مدت سه دقیقه یا بیشتر استفاده میکنند. با این روش، اطمینان حاصل میشود که هوا کاملاً در مخلوط جذب شده و هیچ توده خشک نشدهای باقی نمانده است.
5- آنها جایگزین مناسبی برای تخم مرغ طبیعی نیستند.
اگر تصور میکنید پودر تخممرغ در تهیه غذا قابل استفاده نیست زیرا مایع نیست یا مانند تخممرغ واقعی عمل نمیکند، در اشتباه هستید. با یادگیری جایگزینی پودر تخممرغ بهجای تخممرغ تازه، ممکن است حتی در برخی موارد به آن ترجیح دهید.
برای استفاده از پودر تخممرغ در دستور پختها، فقط کافی است آن را با آب ترکیب کرده و طبق دستورالعمل عمل کنید. تبدیل پودر تخممرغ به حالت مایع بسیار ساده است. کافی است دو قاشق غذاخوری پودر را با دو قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و با همزن یا چنگال به خوبی بزنید. همچنین، هنگام تهیه کیک با پودر تخممرغ، میتوانید پودر تخممرغ خشک را با مواد خشک و آب را با مواد مرطوب ترکیب کنید، بدون نیاز به احیای جداگانه تخممرغ.
6- از تخم مرغ واقعی درست نشدهاند.
یکی از شایعات متداول این است که تخممرغهای پودری از مواد شیمیایی ساخته میشوند و نه از تخممرغ واقعی. این ادعا نادرست است. این محصولات از تخممرغ مایع هستند که آب آنها خارج شده است.
البته، بسیاری از برندها محصولات جایگزین تخممرغ را ارائه میدهند که برای اهداف مختلفی مناسب هستند. با این حال، این محصولات بدون تخممرغ به وضوح روی بستهبندی خود با برچسبهایی مانند گیاهخواری یا جایگزین تخممرغ مشخص شدهاند. در صورت وجود تردید، فهرست مواد تشکیلدهنده را بررسی کنید. محصولاتی که حاوی تخممرغ واقعی هستند، در لیست محتویاتشان به تخممرغ اشاره شده است، در حالی که محصولات جایگزین از پروتئینهای دیگر بهره میبرند.
همچنین لازم به ذکر است که پودر تخممرغ در انواع مختلفی موجود است. بیشتر پودرهای تخممرغی که یافت میکنید از تخممرغ کامل تشکیل شدهاند، اما نسخههایی نیز تنها شامل سفیده تخممرغ یا با افزودنیهایی مثل کربوهیدرات اضافی (مثل شکر یا شربت ذرت)، آنزیمها و مواد روانکننده وجود دارند. برخی از این پودرها برای بهبود ژله شدن یا همزدن طراحی شدهاند. بنابراین، برای اطمینان از دریافت محصول مورد نیازتان، حتماً اطلاعات روی بستهبندی را با دقت بررسی کنید.
7- ماندگاری طولانی ندارند.
در مقایسه با تخممرغ تازه، تخممرغ پودر شده دارای ماندگاری بسیار بیشتری است. تخممرغهای تازه و سرد شده که از فروشگاه تهیه میشوند، معمولاً سه تا پنج هفته قابل مصرف هستند. اما تخممرغ پودر شده را میتوان برای مدت زمان بسیار طولانیتری نگهداری کرد.
کارشناسان ما بیان کردهاند که عوامل مانند اکسیژن، رطوبت، دما و اشعه ماوراء بنفش خورشید به طور قابل توجهی بر ماندگاری محصولات فریز شده از جمله تخممرغ پودر شده تأثیر میگذارند. تخممرغ پودر شده معمولی تا یک سال ماندگاری دارد و در حالت کامل تا سه سال قابل نگهداری است. با استفاده از بستهبندیهای ویژه میتوان این زمان را برای هر دو نوع افزایش داد.
8- ارزش غذایی ندارند.
تخممرغهای تازه طی فرآوری به پودر، مقداری از ارزش غذایی خود را از دست میدهند، که شامل کاهش برخی ویتامینها، مواد معدنی و مقدار کمی پروتئین است. با این حال، اگر از تخممرغ پودر شده یخزده استفاده کنید، تفاوت تغذیهای آن با تخممرغ تازه چندان چشمگیر نیست.
تفاوت تغذیهای میان تخممرغ پودر شده فریز شده و اسپری شده آشکار است. فرآیند فریز کردن آب بیشتری را حذف میکند و مواد مغذی بیشتری را حفظ میکند. میزان کاهش مواد مغذی در فرآیند خشک کردن به دمای استفادهشده بستگی دارد و میتواند تا 40 درصد مواد مغذی را کاهش دهد. غذاهای فریز شده حدود 97 درصد ارزش غذایی خود را حفظ میکنند. با توجه به اطلاعات تغذیهای موجود روی بستهبندیها، به راحتی میتوانید دریابید که انتخاب شما چگونه با تخممرغ تازه مقایسه میشود.
9- تخم مرغ های پودری باید در یخچال نگهداری شوند.
معمولاً نیاز نیست تخممرغ پودر شده را در یخچال نگهداری کنید. بنابراین، برخلاف تخممرغهای تازه، فضایی در یخچال اشغال نمیکنند. تخممرغ خشک باید در شرایطی نگهداری شود که رطوبت محیط را جذب نکند، زیرا رطوبت میتواند باعث فساد آن شود.
با این حال، مواقعی هست که نگهداری تخممرغ پودر شده در یخچال ضرورت پیدا میکند. وقتی آب به پودر اضافه کرده و تخممرغ مایع درست میکنید، باید آن را در یخچال بگذارید. در این صورت میتوان تا چهار روز آن را در یخچال نگه داشت. همچنین، در صورتی که تخممرغ پودر شده را با سایر مواد جامد ترکیب میکنید، بهتر است آن را در یک ظرف دربسته در یخچال قرار دهید تا از رشد باکتری جلوگیری شود.
10- تخم مرغ های خشک از آلودگی میکروبی در امان هستند.
خشک کردن تخممرغها برای تبدیل به پودر تخممرغ، بسیاری از باکتریهای موجود در آنها را از بین میبرد. با این حال، برخی از باکتریها ممکن است پس از این فرآیند همچنان باقی بمانند.
باکتریهایی مانند سالمونلا، انتروکوک و باسیلوس گاهی در پودر تخممرغ پیدا میشوند. در دوران جنگ جهانی دوم که پودر تخممرغ بسیار محبوب بود، بسیاری از افراد به علت مصرف این محصول به سالمونلا مبتلا شدند. به همین دلیل، روشهای کنترل سالمونلا در تخممرغ خشک در بسیاری از کشورها توسعه یافته و قانونی شدهاند. این روشها شامل پاستوریزاسیون، نگهداری در اتاقهای گرم و پرتودهی میشوند.
11- تخم مرغ های پودر شده خانگی به اندازه تخم مرغ های پودر شده فروشگاه ایمن هستند.
اگر پودر تخممرغ را خودتان در خانه تهیه کنید یا از یک منبع نامعتبر مثل کشاورزی که فرآیندهای ایمنی استاندارد را رعایت نمیکند بخرید، احتمال دارد تخممرغهای آلوده دریافت کنید. شرکتها از تکنیکها و آزمایشهایی استفاده میکنند که برای آشپزهای خانگی قابل تکرار نیست.
شرکتها برای ایمنسازی تخممرغهای پودر شده از روشهای مختلفی بهره میبرند. یکی از این روشها پاستوریزاسیون است؛ در این روش، تخممرغ مایع حرارت داده شده و سپس دوباره سرد میشود تا باکتریهای آن کشته شوند. این فرایند در خانه آسان نیست. علاوه بر این، کارخانههای مواد غذایی تخممرغها را در محیطهایی با هوای کاملاً فیلتر شده فرآوری میکنند تا از وجود قارچ و کپک جلوگیری شود، کاری که در خانه انجام دادنش دشوار است.
تفاوت دیگر بین شرکتهای تولید مواد غذایی و آشپزهای خانگی، امکان آزمایش محصولات برای اطمینان از ایمنی آنهاست. شرکتها تجهیزاتی تخصصی دارند که اطمینان حاصل میکند پودر تخممرغ در سطح ایمن قرار دارد، اما این تجهیزات برای کاربران خانگی بسیار گرانبها هستند. افزون بر این، سازمان غذا و دارو نمونهبرداری و آزمایشهای محیطی و محصولی را در تأسیسات تولیدی انجام میدهد تا از استمرار ایمنی محصولات مطمئن شود؛ امری که در خانه یا زمانی که پودر تخممرغ را از منابع غیرمتخصص به جای شرکتهای معتبر تهیه کنید، قابل انجام نیست.
12- ارزان نیستند.
وقتی به قیمت بالای تخم مرغ پودر شده نگاه میکنید، شاید فکر کنید که برای شما بهصرفه نیست. اما موضوع به همین سادگی نیست و ابعاد بیشتری دارد.
هرچند قیمت تخم مرغ تازه بین ۳۰ تا ۵۰ سنت است و تخم مرغهای منجمد با کیفیت هم در دسترس هستند، اما تخم مرغ پودر شده با قیمتی نزدیک به ۱ دلار برای هر وعده عرضه میشود. مقرون به صرفه بودن این محصول بهطور مستقیم با هزینه اولیه خرید آن قابل ارزیابی نیست. اگر یک نوع مرغوب و با بستهبندی مناسب تخم مرغ پودر شده تهیه کنید و بهدرستی نگهداری کنید، میتواند برای سالها یا حتی چند دهه سالم بماند. در حالی که تخم مرغ تازه تنها چند هفته قابلیت نگهداری دارد.
13- تهیه کردن تخممرغ پودر شده سخت است.
بسیاری افراد به راحتی تخممرغ پودر شده را از فروشگاههای محلی یا تخصصی تهیه میکنند. اما اگر در منطقه شما این محصول در دسترس نیست، راههای دیگری برای تهیه آن وجود دارد.
خرید تخممرغ تازه به صورت حضوری هنگام خریدهای معمول بهترین روش است. با این حال، به دلیل فراوانی تخممرغ تازه در فروشگاهها، ممکن است تخممرغ پودر شده به دلیل تقاضای کم موجود نباشد. برخی فروشگاههای مواد غذایی که این محصول را به طور محلی ندارند، ممکن است امکان سفارش آنلاین یا تحویل محصول را فراهم کنند. گزینه دیگر برای خرید حضوری، جستجو در بخش مواد غذایی فروشگاههای لوازم ورزشی یا ماجراجویی مانند REI یا کسبوکارهای محلی کوچکی است که غذای کمپینگ و پیادهروی میفروشند.
البته سادهترین راه ممکن است خرید پودر تخممرغ از فروشگاههای آنلاین به جای جستجو در مغازههای محلی باشد. میتوانید پودر تخممرغ را از فروشندههای مختلف در آمازون یا مستقیماً از وبسایت شرکتهایی که به خاطر پودر تخممرغهایشان معروف هستند، تهیه کنید. اگر برای رستوران یا مقاصد دیگر نیاز به مقدار زیادی پودر تخممرغ دارید، میتوانید از تأمینکنندگان مواد غذایی بهره بگیرید.
14- همه آنها موقع پختن سبز رنگ میشوند.
یکی از باورهای نادرست در مورد تخممرغ پودر شده این است که “تخممرغهای پودر شده هنگام پخت سبز میشوند”. اگرچه ممکن است تجربهای شبیه به این داشته باشید، اما این مشکل در همه انواع تخممرغ پودر شده مشاهده نمیشود.
این اتفاق تنها برای پودرهای بیکیفیت رخ میدهد که مدت زیادی جوشانده میشوند و در نتیجه بیش از حد پخته میشوند. بنابراین، اگر تمایلی به خوردن تخممرغ سبز به سبک دکتر سوس ندارید، آنها را زیاد نپزید یا سعی کنید تخممرغ پودر شده با کیفیت بالاتری تهیه کنید.
برخی از تخممرغهای پودر شده هنگام پخت به جای سبز، قهوهای میشوند. قهوهای شدن ناشی از واکنش میلارد است. با این حال، برخی از تولیدکنندگان کشف کردهاند که با حذف قند (گلوکز) از تخممرغ، میتوانند از قهوهای شدن جلوگیری کرده و کیفیت کلی را بهبود دهند. بنابراین، این موضوع همگانی نیست. هیچ اشکالی ندارد که تخممرغها قهوهای شوند، اما متوجه هستیم که از نظر ظاهری شاید مطلوب نباشد.