مواد اولیه | قارچ، سیر، گوشت قرمز و مرغ، آرد گندم و… |
فواید و مزایا | حاوی ویتامین b، آهن، کربوهیدرات و پروتئین |
مدت زمان موردنیاز | یکساعت و نیم |
فواید پخت کالباس خانگی
کالباس خانگی دارای مقادیر زیاد ویتامین از خانواده B است که نقش موثری در تولید گلبول های قرمز دارند و می توانند به خون سازی کمک کنند.( البته باید توجه داشته باشید که کالباس خانگی نمی تواند جایگزین مکمل ها و غذاهای سرشار از آهن و ویتامین B باشد.)
بدلیل داشتن ویتامین B12، سرشار از انرژی است و میتواند نیاز روزانه شما را به کربوهیدرات و پروتئین که انرژی بدن را تامین میکنند، برطرف کند.
بدلیل داشتن گوشت تازه، حاوی پروتئین زیادی است که برای عضلات اهمیت بسیاری دارد. اگر به خوردن سفیده تخم مرغ آب پز پس از تمرینات ورزشی عادت ندارید، میتوانید از دو الی سه ورق کالباس خانگی برای بازسازی پروتئین عضلات، بعد از تمرین استفاده کنید.
البته جدا از بحث نیست که سوسیس و کالباس دارای حجم زیادی سدیم هستند. خوردن سه اسلایس کالباس خانگی، میتواند یک چهارم سدیم مورد نیاز بدن شما را در روز، فراهم کند. مثل هر ماده غذایی دیگر، داشتن تعادل در مصرف سوسیس و کالباس خانگی میتواند به شما تجربه لذت بخش خوردن یک محصول سالم و در عین حال خوشمزه را بدهد.
با تهیه کالباس خانگی سالم با گوشت مرغ یا گوشت گوسفندی، میتوانید از این ماده غذایی با اطمینان استفاده کنید. کالباس خانگی را میتوانید به عنوان مادهای اصلی در غذاهای مختلف مثل پیتزا مخلوط، اسنک کالباس، ساندویچ کالباس و … استفاده کنید و همچنین این کالباس سالم و خانگی را میتوانید در فریزر برای مدت طولانی نگهداری کنید.
در این مقاله سعی شده به طور خیلی خلاصه یک رسپی ساده برای تهیه کالباس خانگی به شما ارائه دهیم.
مواد لازم برای تهیه کالباس خانگی
در ادامه مواد لازم برای تهیه کالباس خانگی معرفی میشود. خوشبختانه برای تهیه یک کالباس خانگی خوشمزه نیازی به موادی دارید که به آسانی در دسترس است.
- سینه مرغ کامل/ گوشت قرمز یکدست: 400 گرم
- قارچ: 4 عدد
- سیر: ۲ حبه
- زرده تخم مرغ: 3 عدد
- نشاسته ذرت: یک چهارم لیوان
- آرد گندم: یک چهارم لیوان
- هویج نگینی آب پز: 1 عدد متوسط
- روغن مایع: 4 قاشق غذاخوری
- ادویه مخصوص کالباس: به اندازه کافی (دارچین، هل، جوز هندی، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، آویشن، پودر سیر، تخم گشنیز)
8 مرحله تهیه کالباس خانگی
در این قسمت شما 8 مرحله آسان برای تهیه یک کالباس خانگی را باید بگذرانید. این مراحل به شرح زیر است.
مرحله اول
ابتدا باید گوشت مرغ یا قرمز را تمیز کنیم؛ تمام استخوان ها و پوست های اضافی را از گوشت جدا کنید. برای تهیه کالباس ما نیاز به گوشت خالص داریم. سپس گوشت را با آب ولرم شستشو دهید و در صافی قرار دهید تا به خوبی گوشت خشک شود.
مرحله دوم
در مرحله دوم حبه های سیر را پوست میکنیم و همراه با گوشت داخل چرخ گوشت میندازیم. برای کالباس گوشت باید به خوبی چرخ شده باشد. پس دو بار گوشت را چرخ میکنیم. سپس تمام ادویه ها را با محتویات گوشت و سیر اضافه میکنیم و با دست به خوبی مخلوط و ورز میدهیم.
مرحله سوم
سپس زرده تخم مرغ، نشاسته ذرت و روغن مایع را به محتویات اضافه میکنیم. بهتر است دوباره محتویات را چرخ کنیم تا خمیری کاملا یکدست بدست بیاید.
مرحله چهارم
در این مرحله باید شروع به ورز دادن خمیر کنیم و کم کم آرد را به خمیر اضافه کنیم. سپس باید هویج را نگینی کنیم و به خوبی داخل خمیر مخلوط کنیم.
مرحله پنجم
قارچ ها را به خوبی بشویید و نگینی کنید. برای مخلوط کردن قارچ آن را به صورت کم کم با خمیر مخلوط کنید. همچنین اگر خمیر شل بود بهتر است کمی آرد بیشتر اضافه کنید تا خمیر منسجم و نرم شود.
مرحله ششم
در این مرحله باید مواد را در داخل سلفون شکلات پیچ کنید. بهتر است سلفون را کاملا سفت و محکم بپیچید تا کاملا حالت رول به خود بگیرد. سلفون را چند لایه کنید تا کاملا سفت و محکم باشد و برای پخت آماده شود.
مرحله هفتم
سپس دو تا قابلمه با اندازه های مختلف دربیارید. قابلمه بزرگتر را آب کنید و روی گاز قرار دهید. سپس رول کالباس را داخل قابلمه کوچکتر بگذارید و آن را به آرامی داخل قابلمه بزرگ و آب جوش قرار دهید
مرحله هشتم
حدود یک تا یک و نیم ساعت بگذارید تا کالباس بپزد. پس از اینکه کالباس پخته شد. برای نیم ساعت به کالباس استراحت دهید تا کاملا خنک شود. توجه کنید این کالباس هیچ گونه مواد نگهدارنده ندارد و بایستی در داخل فریزر نگهداری شود.
سفارش بهترین غذای ایرانی
- کیفیت عالی
- برنج ایرانی
- بهترین گوشت
- کباب با زغال
- ته دیگ بی نظیر
فوت های کوزه گری تهیه کالباس خانگی
در ادامه فوت و فن ها و نکات تکمیلی برای تهیه کالباس خانگی آورده شده است. این نکات در جای دیگری گفته نشده است!
یکی از ادویه های خوشبو کننده کالباس خانگی، میخک است.
می توانید از آرد گندم یا آرد نشاسته به جای آرد ذرت استفاده کنید. همانطور که استفاده از هر نوع گوشتی به جای مرغ خوب است.
مواد درون کالباس کاملا سلیقه ای است، شما مصرف پسته ،بادام ، باقلا سبز خام یا هر افزودنی دلخواه دیگری برای تزیین کالباس خوب است. اما برای اینکه این مواد و مغزها در خور کالباس بروند بهتر است آنها چند ساعت در آب قرار دهید تا کاملا مرطوب شود.
برای اینکه کالباس از هم نپاشد بعد از پخت، مدت زیادی به کالباس استراحت دهید تا کاملا خنک شود.
استفاده از ادویه های خاص و مقدار سیر کاملا بستگی به سلیقه و ذائقه شما است.
مدت زمان لازم برای تهیه خمیر کالباس خانگی حدود 1 ساعت و مدت زمان لازم برای پخت کالباس 1 ساعت و 30 دقیقه است.
سرو کالباس برای وعده هایی مانند ناهار، میان وعده، شام و یا حتی پیش غذا مناسب است.
توجه کنید مقدار مواد اولیه برای 4 نفر مناسب است.
مدت زمان لازم برای پخت گوشت قرمز 2 ساعت است.
اگر میخواهید کالباس خانگی شما کم کالری تر و رژیمی تر شود روغن زیتون را جایگزین روغن مایع کنید.
اگر چرخ گوشت ندارید نگران نباشید؛ میتوانید از همزن برقی یا غذاساز استفاده کنید.
برخی از آشپزان برای استقامت بیشتر کالباس، زرده و سفیده تخم مرغ را جدا نمیکنند.
برای انسجام بیشتر خمیر کالباس میتوانید هنگام چرخ کردن آن چند عدد یخ به آن اضافه کنید.
برای رفع لجزی قارچ در داخل کالباس خانگی می توانید آن را به مدت یک دقیقه با آبلیمو بجوشانید.
پس از اینکه خمیر کالباس خانگی آماده شد بهتر است به آن ساعاتی استراحت دهید و سپس بپزید.
جان کلام
کالباس یک غذای سبک برای و بسیار پرطرفدار در بین اعضای خانواده است. با تهیه کالباس در خانه سالم بودن و خوشمزگی را در کنار هم برای خانواده خود به ارمغان بیاورید. در این مقاله تمام اطلاعات و فوت و فن هایی که برای تهیه کالباس خانگی نیاز دارید، ذکر شد.
سلپز یکی از کترینگ های آنلاین مشهد، برای خدمت رسانی به شما مشتاق است. جهت دیدن منو سلپز و سفارش آنلاین با ما تماس بگیرید.
سوالات متداول
- کالباس خانگی چه فوایدی دارد؟
کالباس خانگی به دلیل داشتن پروتئین و کربوهیدرات، منبع انرژی است و همچنین می توانید بعد از تمرینات باشگاهی از آن برای تامین پروتئین از دست رفته عضلات بدن خود استفاده کنید.
همچنین به دلیل درست شدن این محصول در خانه، از کیفیت مواد اولیه محصول اطلاع دارید و دیگر لازم نیست نگران باشید. همچنین می توانید اجزای داخل آن را با توجه به سلیقه و مزاج خود و خانواده، کمو زیاد کنید.
- درست کردن کالباس خانگی چقدر زمان بر است؟
آماده سازی مواد اولیه تقریبا یک ساعت و زمان پخت هم در حدود یک ساعت و نیم می باشد.
- کالباس خانگی را تا چه زمانی می توان نگهداری کرد؟
پس از تمام شدن فرایند پخت و سرد شدن کالباس، می توانید آن را تا هر زمان، داخل فریزر نگهداری کنید.
- برای تهیه کالباس خانگی دستگاه خاصی نیاز داریم؟
برای استفاده شخصی و درست کردن مقدار کم کالباس، روش هایی که در بالا گفته شد کفایت میکند اما اگر به جنبه تجاری تهیه کالباس خانگی فکر میکنید، دستگاه های مخصوص برای پختن رول کردن و برش زدن کالباس وجود دارد که می توانید تهیه کنید.
امیدوارم این کالباس خوشمزه و سالم را درست کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.