کشک بادمجان یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است که در مناسبتهای مختلف به عنوان پیشغذا سرو میشود. بادمجان ماده اصلی این غذاست که با کشک، ماستی که از ماست به دست میآید، ترکیب میشود. کشک را میتوانید در همه فروشگاههای ایرانی پیدا کنید، اما اگر نتوانستید آن را بیابید، ماست یونانی یا خامه ترش جایگزینهای مناسبی هستند.
مواد لازم برای پخت کشک بادمجان (برای 3 نفر)
- 3 عدد بادمجان پوستکنده
- 4 قاشق غذاخوری کشک یا ماست یونانی (وگان)
- 2 پیاز بزرگ (پوستکنده و خرد شده در اندازه متوسط)
- 3 حبه سیر خرد شده
- 1/3 فنجان گردوی خرد شده
- 2 قاشق غذاخوری برگ نعناع خشک
- ½ فنجان روغن زیتون یا روغن پخت و پز
- نمک، فلفل و زردچوبه
- برگ نعنای تازه (اختیاری)
طرز تهیه کشک بادمجان
- بادمجانها را پوست بگیرید و از طول نصف یا چهار قسمت کنید. پیشنهاد ما این است که بادمجانها را به ورقههای ضخیم پنج تا هفت سانتیمتری برش دهید.
- بادمجانهای پوستکنده را از دو طرف در روغن نباتی با حرارت متوسط سرخ کنید تا رنگ آنها قهوهای طلایی شود. اضافه کردن مقداری نمک به بادمجانها قبل از سرخ کردن میتواند روغنی را که معمولاً هنگام سرخ کردن جذب میکند، کاهش دهد.
- بادمجانها را با دستگاه پوره سیبزمینی به قطعات کوچک در ظرفی متفاوت له کنید.
- گردوها را در حد بسیار ریز پردازش کنید اما به صورت خمیر در نیاورید.
- سیر را به مکعبهای خیلی کوچک برش دهید یا به جای آن با غذاساز به صورت خمیر درآورید.
- سیر ریز شده، آب، نمک، پودر فلفل هندی و فلفل سیاه تازه خرد شده را به بادمجانهای سرخ شده اضافه کنید، روی آن را بپوشانید و با حرارت ملایم حدود 15 دقیقه بپزید تا بادمجانها بسیار نرم شوند و آب کاملاً پخته شود، سپس حرارت را خاموش کنید.
- پیازهای خرد شده را با 3 قاشق غذاخوری روغن تفت دهید تا به رنگ طلایی مایل به قهوهای در بیاید و سپس حرارت را بردارید.
- وقتی پیازهای سرخ شده طلایی شد، حرارت را بردارید و برگهای نعناع خشک له شده را اضافه کنید (مراقب باشید که برگهای نعنای تازه جایگزین خوبی در این دستور نشوند) و با قاشق خوب هم بزنید و کاملاً مخلوط کنید.
- گردوی آسیاب شده و کشک یا ماست به همراه بقیه مخلوط پیاز را اضافه کنید و همه مواد را خیلی خوب با هم مخلوط کنید.
- سپس مخلوط را به ظرف سرو منتقل کنید.
- میتوانید روی آن را با بقیه مخلوط پیاز و نعناع سرخ شده بپاشید و از مقداری نعنای تازه برای تزیین ظرف خود استفاده کنید.
تزیین و سرو
برای تزیین ظرف کشک بادمجان خود میتوانید از برگ نعناع تازه، پیاز خلال شده سرخ شده و کشک و گردو استفاده کنید. طراحی ظرف به شکل هندسی یا طرح کیک کشک بادمجان یا هر شکل خلاقانهای که دوست دارید، میتواند دوستان و خانواده شما را شگفتزده کند.
اگر وقت آشپزی ندارید، میتوانید از کترینگ سلپز انواع غذاهای ایرانی مانند خوراک جوجه، چلو کره، خوراک کوبیده به همراه انواع سالادها مانند سالاد فصل و انواع نوشیدنیها را سفارش دهید و از طعم لذیذ آنها لذت ببرید.