طرز تهیه کتلت گوشت
مواد لازم برای تهیه کتلت گوشت
- مواد لازم برای تهیه کتلت گوشت مناسب 4 نفر است.
- سیب زمینی متوسط: ۴ عدد
- گوشت چرخ کرده : ۲۵۰ گرم
- پیاز متوسط: ۱عدد
- تخم مرغ: ۲عدد
- روغن: به میزان لازم
- ادویه جات: (شامل نمک،فلفل،زردچوبه، پودر سیر) به میزان لازم
طرز تهیه کتلت گوشت در 5 مرحله
این کتلت خانگی بسیار ساده و کاربردی را میتوانید طبق مراحل زیر بپزید و از طعم و بوی آن لذت ببرید:
مرحله اول: سیب زمینی و پیاز
ابتدا سیب زمینی ها و پیازها را پوست کنده و آبکشی می کنید.
سپس هرکدام را جدا رنده می کنید، آب پیاز را گرفته و داخل یک کاسه بزرگ به همراه سیب زمینی ها مخلوط می کنید.
برای گرفتن آب پیاز می توانید از یک قاشق استفاده کنید و با فشار دادن پشت قاشق به پیاز ها، آن ها را آبگیری کنید و یا از فشار دادن پیاز ها در مشت خود، آب آن را خارج کنید. دقت کنید که وجود آب پیاز در مایه کتلت می تواند ساختار آن را در هنگام پخت بهم بریزد و زیر رو کردن کتلت را سخت کند.
برای رنده کردن اجزا میتوانید از غذاساز استفاده کنید تا زمان آماده سازی کاهش پیدا کند.
مرحله دوم: گوشت و تخم مرغ
گوشت چرخی را به مخلوط پیاز و سیب زمینی اضافه کنید و پس از یک دقیقه هم زدن، تخم مرغ ها را به مایه کتلت اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سفیده تخم مرغ به خوبی باز شود و با مواد یک ترکیب یکدست بدهد.
مرحله سوم: ادویه جات
در این مرحله باید ادویه جات و نمک را اضافه کنید. میتوانید با توجه به سلیقه خودتان و اطرافیان، پودر سیر را اضافه یا کم کنید. ادویه های دیگری مثل ادویه مخصوص گوشت و فلفل پاپریکا را هم با توجه به ذائقه میتوانید به مایه کتلت اضافه کنید.
مرحله چهارم: ورز دادن
مایه کتلت شما آماده است و حالا نوبت به ورز دادن رسیده است. با استفاده از دستکش پلاستیکی مایه را خیلی خوب ورز دهید و سپس به مدت نیم تا یک ساعت در یخچال قرار دهید. این مرحله در انسجام کتلت ها بسیار تاثیر گذار است.
مرحله پنجم: سرخ کردن
بعد از این که مواد مایه خوب به خورد هم رفتند، می توانید آن را بردارید و سرخ کردن را شروع کنید. ابتدا روغن را داخل ماهیتابه بریزید و اجازه دهید روغن خوب داغ شود، یک قاشق از کتلت ها را بردارید و کف دست بگذارید، آن را به شکل یک کره در بیاورید و سپس پهنش کنید و به آرامی داخل روغن داغ شده قرار دهید. برای یکدست بودن اندازه کتلت ها، سعی کنید هر بار مقدار مشخصی بردارید ( تقریبا اندازه همان قاشق سر پر).
کتلت نباید خیلی نازک باشد چون ممکن است بسوزد همچنین ضخامت زیاد هم باعث میشود مغز پخت نشود.
برای این که مایه به کف دست نچسبد، قبل از شروع، کف دست خود را مرطوب کنید تا کتلت به راحتی در دست شکل بگیرد و داخل ماهیتابه قرار گیرد.
برای شکل دادن کتلت ها میتوانید از قالب های آماده هم استفاده کنید.
شعله گاز را کم کنید تا از بیرون ریختن روغن از ماهیتابه جلوگیری شود همچنین کتلت ها هم مغز پخت شوند.
پس از این که یک طرف کتلت ها سرخ شد با کفگیر و چنگال، آن ها را به آرامی برگردانید تا سمت دیگر هم بپزد.
پس از این که دو طرف کتلت ها به خوبی سرخ شد، آن ها را از ماهیتابه خارج و در یک ظرف قرار میدهیم. میتوانید برای گرفتن روغن اضافی کتلت ها، از یک توری فلزی یا یک دستمال حوله ای تمیز استفاده کنید. کتلت گوشت شما آماده شد نوش جان!
سفارش بهترین غذای ایرانی
- کیفیت عالی
- برنج ایرانی
- بهترین گوشت
- کباب با زغال
- ته دیگ بی نظیر
مواد لازم برای تهیه کتلت سیب زمینی
مواد لازم برای تهیه کتلت سیب زمینی مناسب 4 نفر است.
- سیب زمینی متوسط : ۴عدد
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- گشنیز و جعفری: ۱۰۰ گرم (میتوانید از سبزی خشک هم استفاده کنید.)
- تخم مرغ: ۳ عدد
- ادویه جات(شامل نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر )
- روغن: به مقدار لازم
- آرد نخودچی یا آرد سفید: دو قاشق غذا خوری
طرز تهیه کتلت سیب زمینی در 4 مرحله
مرحله اول: سیب زمینی و پیاز
به طور مشابه با کتلت گوشت، سیب زمینی و پیاز را بشویید، آبکشی کنید سپس به طور جداگانه رنده کنید. آب پیاز را خوب گرفته و با سیب زمینی ها در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.
مرحله دوم: اضافه کردن بقیه مواد
گشنیز و جعفری را ساطوری خرد کرده و داخل کاسه به همراه ادویه جات، آرد و تخم مرغ اضافه میکنیم.
مرحله سوم: ورز دادن
همه مواد را به خوبی باهم مخلوط کنید سپس با استفاده از یک دستکش پلاستیکی، مواد را به خوبی ورز میدهیم.
پس از این که مایه کتلت یکدست شد و تخم مرغ ها از حالت لختگی خارج شدند، به مدت نیم ساعت آن را داخل یخچال قرار میدهیم
مرحله چهارم: سرخ کردن
ابتدا روغن را در ماهیتابه مورد نظر ریخته و اجازه میدهیم روغن خوب داغ شود تا از چسبیدن کتلت ها به ته ماهیتابه جلوگیری شود. سپس کف دست یا روی دستکش پلاستیکی را کمی مرطوب کرده و مشابه نحوه سرخ کردن کتلت گوشت، آن ها را سرخ می کنیم و پس از سرخ شدن هر دو طرف کتلت ها، آن ها را از ماهیتابه خارج کرده و داخل ظرف یا توری فلزی قرار می دهیم.
چند نکته در خصوص طرز تهیه کتلت سیب زمینی
حتما به ضخامت کتلت ها دقت کنید، کتلت نازک سریعا میسوزد و کتلت ضخیم، مغز پخت نمیشود.
برای کتلت سیب زمینی میتوانید از سیب زمینی آب پز شده هم استفاده کنید اما دقت داشته باشید سیب زمینی آب پز شده، روغن بیشتری را به داخل خود میکشد پس برای سالم تر شدن غذا از سیب زمینی هام استفاده کنید.
اگر برای گرفتن روغن کتلت ها، توری فلزی نداشتید می توانید من از یک حوله تمیز یا دستمال کاغذی استفاده کنید.
پیشنهاد می شود از سس قرمز و سبزی تازه به خصوص جعفری برای تزیین و خوشمزه تر کردن غذا استفاده کنید.
جان کلام
کتلت یک غذای کامل برای وعده های غذایی ناهار و شام است. برای کتلت های خانگی دو دستور پخت وجود دارد که در این مقاله تمام مراحل طرز تهیه کتلت را شرح دادیم. سپاس از همراهی شما
اگر به دنبال کترینگی هستید که غذای با کیفیت به همراه قیمت مناسب داشته باشد؛ پیشنهاد ما به شما بهترین کترینگ مشهد سلپز است. با ما تماس بگیرید؛ ما آماده خدمت رسانی به شما در تمام نقاط شهر و در تمام ساعات شبانه روز هستیم.
سوالات متداول
-از چه گوشتی می توان برای کتلت استفاده کرد؟
از گوشت قرمز چرخ شده، گوشت مرغ چرخ شده و حتی گوشت ماهی می توان در پخت کتلت استفاده کرد.
-کالری کتلت چقدر است؟
کالری کتلت گوشت به طور متوسط به ازای یک کتلت با اندازه متوسط ۱۲۸ کیلو کالری می باشد این مقدار برای کتلت مرغ حدودا ۱۱۷ و برای کتلت سیب زمینی این میزان تقریبا ۱۲۰ کیلو کالری می باشد.
-پختن کتلت برای چه وعده ای بهتر است؟
با توجه به روش سرخ کردن کتلت و میزان کالری زیاد آن، بهتر است این غذا در وعده ناهار سرو شود، و اگر در شب درست کردید، حتما سه ساعت قبل از خواب، شام را میل کنید.
جهت خواندن مقاله طرز تهیه رولت مرغ کلیک کنید. (طرز تهیه رولت مرغ)