طعم، مزه و عشق

طعم، مزه و عشق
بهترین کترینگ مشهد

بلوار صارمی - بین صارمی 16 و 14

طرز تهیه آلبالو پلو

آلبالو پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که بیشتر در تابستان و فصل برداشت آلبالو تهیه می‌شود. این غذا ترکیبی از برنج سفید، آلبالوی تازه یا خشک شده و گوشت (معمولاً گوشت مرغ یا گوشت چرخ‌کرده) است. طعم ترش و شیرین آلبالو به همراه عطر و طعم زعفران، این غذا را بسیار منحصر به فرد و خوشایند می‌سازد. آلبالو پلو معمولاً به عنوان یک غذای مجلسی و خاص در مهمانی‌ها سرو می‌شود و می‌تواند با خلال بادام و پسته تزیین شود.

آلبالو پلو
سرفصل مقاله

آلبالو پلو یک غذای ایرانی بسیار خوشمزه است که در واقع ترکیبی از برنج ایرانی، آلبالو و کوفته است. در اواخر بهار و اوایل تابستان که به آلبالو تازه دسترسی دارید، به شما توصیه می‌کنیم که امتحان آلبالو پلوی تازه را از دست ندهید. برای آموزش درست کردن آلبالو پلو با کوفته مانند یک آشپز حرفه‌ای ایرانی به خواندن ادامه دهید. همچنین می توانید برای درست کردن غذاهای خوشمزه دیگر نیز به وبلاگ سلپز مراجعه کنید.

مواد لازم آلبالو پلو

آلبالو:

  • 3 فنجان آلبالو تازه
  • 1/3 پیمانه شکر
  • 4 قاشق غذاخوری کره
  • 1 قاشق غذاخوری پسته خلال شده
  • 1 قاشق غذاخوری بادام خلال شده

کوفته قلقلی:

  • 1/2 پوند گوشت چرخ کرده
  • 1 عدد پیاز
  • 1 قاشق چایخوری نمک
  • 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • ½ قاشق چایخوری فلفل سیاه، زردچوبه، هل و دارچین

برنج:

  • 3 فنجان برنج
  • 1 قاشق چایخوری نمک
  • 8 لیوان آب
  • 2 قاشق غذاخوری ماست
  • 1 قاشق چایخوری زعفران
  • 1 عدد زرده تخم مرغ

مراحل ساخت آلبالو پلو:

آلبالو:

  1. همه آلبالوها را بدون هسته بگیرید.
  2. آلبالوها را در قابلمه بریزید و شکر را اضافه کنید.
  3. ترکیب را به آرامی هم بزنید و حداقل 15 دقیقه بجوشانید.
  4. پس از مدتی جوشاندن مخلوط را روی آبکش بگذارید و اجازه دهید آب آن کشیده شود.
  5. آب را دوباره روی قابلمه بگذارید و ده دقیقه دیگر اجازه دهید بخار شود تا تبدیل به شربت شود.
  6. دو قاشق غذاخوری کره را در یک قابلمه روی فر قرار دهید و ادویه‌های خود را نیز اضافه کنید.
  7. آلبالو را اضافه کنید و چند دقیقه هم بزنید.
  8. فر را خاموش کنید، آلبالوهای شما آماده است.

کوفته قلقلی:

  1. پیاز را رنده کنید و با بقیه مواد مخلوط کنید. همه مواد را حدود 5 دقیقه با دست مخلوط کنید تا به یک مخلوط یکدست تبدیل شود.
  2. مقدار کمی از مخلوط را بردارید و بین کف دست‌ها بغلتانید تا تبدیل به یک کوفته بسیار کوچک شود. تمام مخلوط را به اندازه یک فندق به شکل کوفته‌های کوچک درآورید.
  3. یک ماهیتابه را با روغن گرم کنید و کوفته‌ها را تفت دهید تا گوشت‌ها در آلبالو پلو شما پخته و ترد شوند.

برنج:

  1. برنج را یک ساعت در آب خیس کنید و سپس چندین بار بشویید تا آب آن شفاف شود.
  2. برنج را در قابلمه بریزید و آب را اضافه کنید و بگذارید بجوشد. بعد از شروع به جوش آمدن نمک و روغن را به قابلمه اضافه کنید.
  3. زعفران را آسیاب کنید و دو قاشق غذاخوری آب داغ اضافه کنید تا زعفران در آن حل شود.
  4. بگذارید مخلوط بجوشد تا برنج انتها نرم و در مرکز کمی سفت شود. بسته به نوع برنجی که استفاده می‌کنید و مدت زمانی که برنج خام را در آب خیسانده‌اید، حدود 4 تا 8 دقیقه طول می‌کشد تا پخته شود.
  5. حالا وقت آن است که برنج را در آبکش ریخته و با آب سرد بشویید.
  6. زعفران حل شده، زرده تخم مرغ و ماست را با هم مخلوط کرده و 4 قاشق غذاخوری برنج پخته شده را به این مخلوط اضافه کنید.
  7. یک قابلمه تمیز را روی فر بگذارید و دو قاشق غذاخوری کره به آن اضافه کنید تا در قابلمه ذوب شود. مقداری نمک به کره اضافه کنید.
  8. مخلوط زعفران، ماست، زرده تخم مرغ و برنج را به عنوان لایه اول روی قابلمه قرار دهید.
  9. روی لایه اول مقداری آلبالو و کوفته بریزید.
  10. حالا نوبت لایه دوم است و مقداری از برنج را روی لایه اول بریزید. سپس کوفته و آلبالو را اضافه کنید.
  11. برنج و آلبالو و کوفته را لایه به لایه بچینید. حتماً برنج را به عنوان لایه بالایی داشته باشید و آن را به صورت هرمی درآورید. علاوه بر این، با پشت قاشق چند سوراخ ایجاد کنید. این به پخت بهتر آن کمک می‌کند.
  12. مقداری زعفران و دو قاشق غذاخوری کره و شربت را با هم مخلوط کرده و روی برنج بریزید.
  13. درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید ظرف شما حدود 30-45 دقیقه با دمای کم بپزد.
  14. بعد از اینکه تمام شد، پسته و بادام را روی برنج بپاشید. آنجا که می‌روید، از آلبالو پلو لذت ببرید.

توصیه می شود در کنار این غذای خوشمزه را با ماست یا زیتون حتما سرو کنید. حتی می توانید با انواع سالاد های فصل یا سالاد شیرازی این غذای خوشمره را نوش جان کنید.

نکات مهم:

  • اگر به آلبالو تازه دسترسی ندارید، نگران نباشید. می‌توانید از یخ‌زده‌ها استفاده کنید.
  • برخی از ایرانی‌ها برای اینکه گوشت نداشته باشند یا زودتر بپزند قسمت کوفته را حذف می‌کنند. نگران نباشید همچنان خوشمزه خواهد بود. بنابراین، اگر گیاهخوار هستید، فقط قسمت کوفته را حذف کنید و تا حد امکان غذای گیاهی بخورید.
  • اگر به گوشت گاو حساسیت دارید، می‌توانید به جای آن از مرغ استفاده کنید. به شما پیشنهاد می‌کنیم جوجه‌ها را به صورت کوفته حلقه نکنید. فقط آن را با پیاز در قابلمه بپزید – از یک پیاز کامل در قابلمه استفاده می‌کنیم تا بوی مرغ گرفته شود – و بعد از تمام شدن آن را به قطعات کوچک برش داده و 2 تا 5 دقیقه تفت دهید.
  • بعد از پختن کوفته‌ها، می‌توانید شربت را روی کوفته‌ها در تابه بریزید و چند دقیقه تفت دهید تا کوفته‌ها با شربت آغشته شوند.
  • اگرچه میزان شکر استفاده شده در این دستور غذا کم است، اما در صورتی که اهل شیرینی نیستید، مقدار شکر را کاهش دهید تا بیشتر از طعم ترش آلبالو لذت ببرید.

آلبالو پلو یک غذای ایرانی معروف است که پیشنهاد می‌کنیم حتماً آن را امتحان کنید. اگر نتوانستید به ایران سفر کنید، باز هم این امکان را دارید که با پختن برخی از غذاهای معروف آن به این فرهنگ غنی و در عین حال خوشمزه نزدیک شوید. خوشحال می‌شویم نظرات و سوالات شما را در زیر بشنویم.

سلپز (بهترین کترینگ مشهد)

سلپز (بهترین کترینگ مشهد)

سفارش آنلاین انواع غذاهای ایرانی با نوشیدنی، مخلفات و دسریجات از بهترین کترینگ در مشهد

آخرین مقالات

گالری سلپز

غذاهای اصلی

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

حساب کاربری من