طرز تهیه بهترین پلو شوشتری در مشهد
پلو شوشتری یکی از غذاهای سنتی استان خوزستان است که به دلیل داشتن گوشت، لپه و کشمش، منبع خوبی از پروتئین، فیبر و ویتامین است. همچنین، کشمش و زعفرانی که به آن اضافه میکنید به تقویت سیستم ایمنی و بهبود انرژی بدن کمک میکند. اگر هنوز نمیدانید برای ناهار چه بپزید؟ بهترین پلو شوشتری در مشهد را به شما پیشنهاد میکنیم. البته برای مجالس و مهمانیها پخت غذا میتواند گاهی سخت باشد، برای سفارش غذا به تعداد بالا همواره میتوانید به منوی کترینگ سلپز سر زده و غذای مناسب را برای مهمانی خود انتخاب کنید.
مواد لازم برای پخت پلو شوشتری
برای شروع پخت بهترین پلو شوشتری در مشهد مواد زیر را آماده کنید:
برنج | 3 پیمانه |
گوشت گوسفندی یا گوساله (ترجیحاً ران یا راسته) | 300 گرم |
پیاز | 2 عدد متوسط |
لپه | 1 پیمانه |
کشمش پلویی | 1 پیمانه |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
روغن یا کره | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
دارچین (اختیاری) | 1 قاشق چای خوری |

پلو شوشتری از غذاهای سنتی ایرانی و یکی از انواع قاطی پلوها است.
طرز پخت پلو شوشتری مجلسی
حالا قدم به قدم بهترین پلو شوشتری در مشهد را با هم تهیه میکنیم:
در ابتدا، گوشت را به صورت تکههای کوچک خرد کنید.
یک عدد پیاز را رنده کرده و در روغن تفت دهید تا سبک شود.
گوشت خردشده را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. زردچوبه، فلفل و کمی دارچین به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید کمی سرخ شود.
یک لیوان آب به آن اضافه کنید و بگذارید گوشت با حرارت ملایم بپزد.
لپه را شسته و با مقداری آب بپزید تا نیمپز شود. مراقب باشید له نشود. سپس آبکش کنید.
پس از آن، کشمش را در مقداری روغن تفت دهید تا کمی پف کند.
لپه نیمپز شده را هم در روغن تفت دهید.
کف قابلمه کمی روغن بریزید و تهدیگ مورد علاقه خود مثل نان یا سیبزمینی قرار دهید یا میتوانید تهدیگ برنجی درست کنید.
مقداری برنج در قابلمه بریزید. سپس یک لایه از مخلوط گوشت، لپه و کشمش را روی آن اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا مواد تمام شود.
سپس، زعفران دمکرده را روی برنج بریزید. بعد، قابلمه را روی شعله متوسط قرار دهید تا بخار کند. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج حدود ۳۰-۴۰ دقیقه دم بکشد.
نکاتی در پخت پلو شوشتری
برای آنکه عطر بهترین پلو شوشتری در مشهد بیشتر شود، سرآشپزها اغلب کمی هل یا گلاب هم به آن اضافه میکنند. دارچین هم بوی خوبی دارد؛ امّا هنگام استفاده از آن زیادهروی نکنید در غیر این صورت طعم غالب پلو میشود.
جمعبندی
در این مقاله طرز تهیه بهترین پلو شوشتری در مشهد را برای شما گفتیم. پلو شوشتری یک تجربه لذتبخش از طعمهای ایرانی است که علاوه بر خوشمزگی، یادآور سنتهای غذایی غنی کشورمان است. شما میتوانید این غذا را برای ناهار یا شام تهیه کرده یا از میان لیست غذاهای ایرانی که معرفی کردهایم، غذای دیگری را برای پخت انتخاب کنید.