مواد لازم برای پخت بهترین خورشت کرفس در مشهد
کرفس یک سبزی کمکالری اما فوقالعاده مغذی است که به سلامت قلب، کاهش وزن، بهبود گوارش، کاهش التهاب و سمزدایی بدن کمک میکند. میتوانید آن را به شکل خام، در سالاد، آب کرفس یا در غذاهایی مانند خورش کرفس استفاده کنید. دستور پخت بهترین خورشت کرفس در مشهد، به شیوه مشابه با سایر نقاط ایران است چرا که این خورشت از غذاهای سنتی ایرانی به حساب میآید. البته در برخی نقاط کمی هم رب انار یا لیمو عمانی به خورشت اضافه میکنند تا ترشتر شود.
برای پخت بهترین خورشت کرفس در مشهد برای 4 نفر به مواد زیر لازم خواهید داشت:
گوشت خورشتی (گوسفند یا گوساله) | ۳۰۰ گرم |
کرفس | ۴۰۰ گرم |
نعنا | ۵۰ گرم |
جعفری | ۱۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
روغن | به مقدار لازم |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
آبلیمو یا آبغوره | به مقدار دلخواه |
مراحل تهیه بهترین خورشت کرفس در مشهد
حال که مواد اولیه را آماده کردهاید، قدم به قدم مراحل پخت را با هم پیش میبریم:
1- خرد کردن کرفس
ساقههای کرفس را پس از شستن، به قطعات ۱ تا ۱.۵ سانتیمتری خرد کنید و کنار بگذارید. برگهای کرفس را نیز جداگانه خرد کنید.
2- تفت دادن پیاز و گوشت
پیازها را نگینی خرد کرده و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس زردچوبه را اضافه کرده و هم بزنید. بعد از آن، گوشت خورشتی را که به قطعات متوسط خرد کردهاید، به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
3- تفت دادن کرفس
کرفسهای خرد شده را در تابهای جداگانه با کمی روغن تفت دهید تا کمی نرم شوند، سپس آن را به قابلمه گوشت اضافه کنید.
4- افزودن آب و پخت گوشت و کرفس
حدود ۲ تا ۳ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مواد با حرارت ملایم بپزند. این مرحله معمولاً ۲ ساعت زمان میبرد.
5- تفت دادن سبزیها
جعفری، نعناع و برگهای کرفس را خرد کرده و در تابهای با کمی روغن تفت دهید تا عطر آن آزاد شود. اگر دوست دارید رنگ خورش تیرهتر شود، میتوانید سبزی را بیشتر تفت دهید.
6- افزودن سبزیها به خورشت
حدود یک ساعت قبل از پایان پخت گوشت، سبزیهای تفت داده شده را به خورشت اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

سبزی ها را قبل از اضافه کردن به گوشت خوب تفت دهید
7- افزودن چاشنی
در مراحل پایانی پخت، نمک، فلفل و آبلیمو یا آبغوره را اضافه کنید. اجازه دهید خورشت با حرارت کم جا بیفتد و روغن بیندازد.
8- سرو بهترین خورشت کرفس در مشهد
خورش کرفس باید کمآب و غلیظ باشد. آن را با برنج زعفرانی سرو کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید! میتوانید در کنار آن ترشی و سالاد شیرازی هم بگذارید.
نکاتی در تهیه خورشت کرفس
گوشت گوسفندی (سردست) خورش را لذیذتر میکند، اما میتوانید از گوشت گوساله (مغز ران) نیز استفاده کنید. البته میتوانید به جای گوشت قرمز از مرغ نیز استفاده کنید. برای ۴ نفر حدود ۸۰۰ گرم گوشت مرغ نیاز است. مراحل پخت همانند دستور اصلی است.
گفتیم برای ترشتر کردن خورشت میتوانید لیمو عمانی هم اضافه کنید. پیشنهاد میکنیم 30 دقیقه آخر یک عدد لیمو عمانی را به خورشت اضافه کنید.
جمعبندی
خورشت کرفس یک غذای مقوی و سنتی ایرانی است که در مشهد نیز با روشی مشابه سایر نقاط کشور طبخ میشود. این خورشت را میتوان با گوشت گوسفندی، گوساله یا مرغ تهیه کرد. برخی افراد برای طعم بهتر، کمی رب یا چاشنیهای ترش مانند آبغوره، آبلیمو یا لیمو عمانی به آن اضافه میکنند.
کرفس سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مفید است و به سلامت بدن کمک میکند. امیدواریم از دستور آن استفاده کرده و ناهاری خوشمزه تهیه کنید. اگر قصد دارید برای مهمانی یا مجالس خود غذا به مقدار زیاد تهیه کنید، بهترین روش این است که با چند کلیک غذای دلخواه خود را از منوی کترینگ سلپز سفارش دهید.