بهترین آش دوغ در مشهد چگونه پخته میشود؟
آش دوغ از غذاهای خوش طعم و لذیذ است که در بخشهای مختلف ایران با رنگ و لعاب متفاوتی تهیه میشود. بهترین آش دوغ در مشهد در حدود 25 دقیقه زمان برای آماده شدن نیاز دارد و زمان پخت آن اگر مواد را از قبل به خوبی آماده کرده باشید، در حدود 60 دقیقه زمان میبرد. مواد اصلی شامل برنج، نخود، سبزی آش و دوغ محلی میشود که توصیه میکنیم حتماً برنج و نخود را چند ساعت قبل از پخت خیس کنید. البته، سادهترین و سریعترین راه سفارش بهترین آش دوغ در مشهد از مجموعه سلپز است امّا در مورد نحوه سفارش در انتهای این مقاله بیشتر صحبت خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه بهترین آش دوغ در مشهد
آش دوغ خوشمزه مواد زیادی نیاز ندارد. مقدار مواد زیر برای 4 نفر اندازه گیری شده است:
مواد لازم | مقدار |
برنج | 1 پیمانه و نیم |
نخود | 1 پیمانه |
سبزی آش (همراه با اسفناج یا برگ چغندر) | 200 گرم |
دوغ محلی | 1 لیتر و نیم |
آب | به مقدار مورد نیاز |
روغن | گیاهی به میزان دلخواه |
نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه | به مقدار لازم |
نعناداغ و پیازداغ | به مقدار مورد نیاز |
طرز تهیه بهترین آش دوغ در مشهد
- آمادهسازی برنج و نخود: برنج و نخود را به مدت چند ساعت خیس کنید تا نرم شوند و سریعتر بپزند.
- پخت نخود: نخود را با آب جوش و کمی روغن در قابلمه بریزید. اجازه دهید به مدت ۲ ساعت بپزد تا نرم شود.
- اضافه کردن برنج و سبزی: پس از پخت نخود، برنج را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید بپزد تا کاملاً لعابدار شود. سپس سبزیهای خردشده را به آش بیفزایید.
- افزودن ادویهها: نمک، فلفل قرمز و زردچوبه را به آش اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید سبزی و برنج به خوبی بپزند.
- اضافه کردن دوغ: پس از پخت مواد اصلی، دوغ محلی را به آرامی اضافه کنید و آش را هم بزنید تا مواد با دوغ مخلوط شوند. دوغ را کمکم بریزید و حرارت را ملایم کنید تا از بریدن آن جلوگیری شود.
- نعنا داغ و پیاز داغ: نعنا و پیاز را جداگانه در روغن تفت دهید تا طلایی شوند و سپس به آش اضافه کنید.
- پخت نهایی و سرو: پس از رسیدن آش به غلظت مناسب، آن را در ظرف سرو بریزید و با نعنا داغ و پیاز داغ تزئین کنید.
دستور پخت آش دوغ با لپه
این آش را میتوان با گوشت یا بدون گوشت تهیه کرد. تفاوت آن با دستور قبلی استفاده از لپه به جای نخود است.
مواد لازم:
- برنج: ۱ و نیم پیمانه
- لپه: ۱ پیمانه
- نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری
- سبزی آش (شوید، ترخون و تره): ۲۵۰ گرم
- دوغ محلی: ۱ و نیم لیتر
- آب: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
مرحله ۱: آمادهسازی مواد اولیه
لپه و برنج را ۱ تا ۲ ساعت قبل از شروع به خیس کردن بگذارید تا نرم شوند.
برگ اسفناج یا چغندر را پاک کنید، بشویید و اجازه دهید آب اضافی آن خارج شود.
مرحله ۲: پخت لپه و برنج
در قابلمهای مناسب، لپه و برنج را همراه با کمی روغن و آب جوش بریزید و بگذارید به مدت ۱ تا ۲ ساعت بپزند. اگر در این مدت، لپهها هنوز سفت بودند، کمی آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا نرم شوند.
مرحله ۳: افزودن سبزی آش
وقتی لپه و برنج پخته شدند، سبزی آش (شوید، ترخون و تره) را به قابلمه اضافه کنید. همچنین نمک و فلفل سیاه را به مواد بیفزایید و هم بزنید. سبزیها باید تفت داده شوند تا رنگ خامی آنها از بین برود.
مرحله ۴: تهیه نعناداغ
در یک تابه کوچک، کمی روغن داغ کنید و نعنا خشک را تفت دهید تا نعناداغ خوش عطر و طعمی آماده شود. در انتها، فلفل قرمز و زردچوبه را به نعناداغ اضافه کنید تا ادویهها هم به خوبی با هم ترکیب شوند.
مرحله ۵: افزودن دوغ
دوغ محلی ترش را با نعناداغ آمادهشده مخلوط کنید و به آش اضافه کنید. آش را هم بزنید و بگذارید تا دوغ با دیگر مواد ترکیب شود و آش غلیظ گردد. حرارت باید ملایم باشد تا دوغ نبرد.
مرحله ۶: سرو آش
زمانی که آش به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید کمی از داغی آن کاسته شود. سپس آش را در ظرف مناسب بریزید و با نعناداغ تزئین کنید.
سفارش بهترین آش دوغ در مشهد
در لیست غذاهای ایرانی، آش دوغ یکی از آشهای محبوب است. شما میتوانید این آش را از مجموعه سلپز سفارش دهید. این آش همراه با انواع کباب ایرانی یا ترشی سرو میشود اگر از دوست داشتید می توانید طرز تهیه جوجه کباب را نیز در مجله سلپز بخوانید و یاد بگیرید. برای سفارش میتوانید از طریق وبسایت یا شمارههای تماس اعلام شده با ما در ارتباط باشید.