نحوه پخت بهترین عدس پلو در مشهد
عدس پلو، یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که با طعم دلنشین و عطر وسوسهانگیزش، جایگاه ویژهای در سفرههای ایرانی دارد. این غذای خوشمزه که ترکیبی از برنج معطر، عدس مغذی و طعمدهندههای متنوع است، نه تنها یک وعده غذایی کامل محسوب میشود، بلکه با تزیینات زیبایش، جلوهای خاص به سفره میبخشد. در لیست غذاهای ایرانی به بهترین عدس پلو در مشهد نیز اشاره کردهایم.
عدس پلو، با ریشههایی در فرهنگ غذایی ایرانی، امروزه به عنوان یک غذای محبوب در سراسر کشور و حتی فراتر از مرزها شناخته میشود و در هر منطقهای، با کمی تغییر در مواد اولیه و روش پخت، طعم و رنگ متفاوتی به خود میگیرد.
در این دستور پخت، تلاش خواهیم کرد تا با استفاده از مواد اولیه باکیفیت و روشی ساده، یک عدس پلوی خوشمزه و اصیل ایرانی را به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه بهترین عدس پلو در مشهد
برای پخت بهترین عدس پلو در مشهد لازم است مواد زیر را آماده کنید:
برنج | 3 پیمانه |
عدس | 1 پیمانه |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
گوشت چرخ کرده یا تکهای (در صورت تمایل) | 200 گرم |
کشمش پلویی | نصف پیمانه |
خرما (در صورت تمایل) | 5 تا 6 عدد یا مقدار دلخواه |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
روغن، نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
دقت کنید استفاده از گوشت چرخ کرده یا قرار دادن تکههای گوشت مرغ در کنار عدس پلو ضروری نیست و به مزاج یا سلیقه شما بستگی دارد. حال برای پخت این غذای خوشمزه قدم به قدم مراحل زیر را انجام دهید:
- عدس را از قبل خیس کنید (حداقل 2 ساعت) و سپس با کمی آب و نمک بپزید تا نرم شود، اما له نشود.
- برنج را نیز بشویید و با مقداری آب و نمک خیس کنید.
- پیاز را نگینی خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده (یا تکهای) را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. به مواد زردچوبه، فلفل و کمی نمک اضافه کنید.
- کشمش و در صورت تمایل خرما را به مواد گوشتی اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- برنج را به همراه مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس آبکش کنید.
- در قابلمه، ته دیگ مورد نظر خود را قرار دهید (نان یا سیب زمینی). یک لایه برنج، یک لایه عدس پخته شده و سپس یک لایه مواد گوشتی بریزید. این لایهها را تکرار کنید تا مواد تمام شوند.
- روی برنج زعفران دم کرده بریزید، درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد.

برای تزیین عدس پلو از خرما بدون هسته و کشمش استفاده کنید
نکاتی در پخت عدس پلو
برای آنکه بهترین عدس پلو در مشهد را تهیه کنید میتوانید از دارچین یا زیره نیز استفاده کرده تا عطر آن را دو چندان کنید. مقدار کشمش و خرمان کاملاً سلیقهای است و به دلخواه میتوانید مقدار آن را کم یا زیاد کنید. اگر از گوشت تکهای استفاده میکنید، بهتر است آن را قبل از اضافه کردن به پیاز، کمی تفت دهید. همچنین، همان طور که در ابتدا اشاره کردیم گوشت به دلخواه است و حتی میتوانید به جای آن از سویا استفاده کنید.
تهیه عدس پلو با مرغ
برای پخت بهترین عدس پلو در مشهد با مرغ میتوانید دو روش را انجام دهید. در ابتدا میتوانید مرغ را پخته و ریشریش کنید و سپس در لایههای برنج و عدس قرار بدهید. یا در روش دیگر میتوانید مرغ را به صورت زعفرانی پخته و کبابی کرده و در کنار غذا سرو کنید. انتخاب هر یک از این روشها به سلیقه شما وابسته است.