مواد لازم برای کوفته تبریزی
کوفته تبریزی یک منبع غنی از تمام مواد معدنی، کربوهیدرات، حبوبات و پروتئین است. شاید تعجب کنید که برای تهیه و پخت کوفته تبریزی باید از همه مواد غذایی یخچالتان استفاده کنید. در ادامه لیست مواد لازم برای پخت کوفته تبریزی برای یک خانواده 8 نفری به شرح زیر است.
مواد لازم برای ۸ نفر
- برنج: ۱ لیوان
- لپه: ۱ لیوان
- گوشت چرخ کرده: ۱ کیلوگرم
- سبزی کوفته: ۵ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی:۳ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ: ۲ عدد
- پیاز: ۱ عدد
- زعفران ۱ قاشق غذاخوری
- آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز داغ: قاشق غذاخوری
- تره و مرزه:۱ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ آبپز: به تعداد کافی
- زرشک: ۱ قاشق غذاخوری
- آلو و گردو: به اندازه کافی
- نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
- روغن و زردچوبه: به اندازه کافی
14 مرحله تهیه کوفته تبریزی
برای تهیه کوفته تبریزی خوشمزه کافی است که 14 مرحله زیر را بگذرانید.
1- مرحله اول
لپه یکی از مواد اصلی برای پخت و تهیه کوفته تبریزی است. اما ممکن است ناراحتی نفخ ایجاد کند؛ پس در مرحله اول بهتر است از چند ساعت قبل در آب قرار داده تا به خوبی نم و خیس دار شود. این عمل نفخ لپه و مدت لازم برای پخت آن را بسیار کمتر میکند.
2- مرحله دوم
در مرحله دوم باز با لپهها سرکار داریم؛ لپههای خیس خورده را داخل صافی بریزید تا کمی خشک شود. سپس داخل قابلمه آب جوش قرار میدهیم تا نیم پز شود؛ نکته دوم در این مرحله این است که لپههای نیم پز را با آب سرد آبکشی کنید و سپس یک ساعت به لپهها استراحت بدهید.
3- مرحله سوم
در مرحله سوم بایستی برنجها را نیم پز کنید. بهتر است برنچ ها را هم مانند لپه چند ساعت در آب قرار دهید تا خیس بخورد. سپس همراه با دو لیوان آب و کمی نمک روی شعله ملایم قرار دهید تا برنجها کمی نرم یا نیم پز شوند.
4- مرحله چهارم
در مرحله چهارم شما نیاز به گوشتکوب دارید. بایستی برنجها و لپههای نیم پز را با هم مخلوط کنید تا خمیر یکدستی بست آید. پس شروع کوبین آنها در گوشتکوب کنید.
5- مرحله پنجم
در مرحله پنجم باید به سراغ تخم مرغها بروید. برای جلوگیری از شکستن تخم مرغها حین آبپز کردن بهتر است آنها را داخل نایلون فریزر قرار داده و سپس داخل آب جوش بگذارید. در آخر که تخم مرغها پخته شدند آنها پوست کنید تا اسراحت کنند.
6- مرحله ششم
در این مرحله باید سس کوفته تبریزی را تهیه کنید. برای تهیه سس کوفته در یک قابلمه چهار لیوان بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید تا به جوش آید. سپس تره، مرزه خرد شده را با گوجه فرنگی، پیاز داغ و ادویه را به قابلمه اضافه کنید. بایستی سس با حرارت ملایم آبش کمتر و غلیظ شود. اجازه دهید تا سس کاملاً غلیظ شود.
7- مرحله هفتم
در این مرحله با پیاز سروکار دارید؛ پیاز را با دنده ریز رنده کنید و سپس با دست فشار دهید تا پیازها کامل خشک و بدون آب شوند. سپس پیازها را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.
8- مرحله هشتم
در این مرحله به سراغ آرد نخودچی بروید. آرد نخودچی را همراه با ادویه (نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه) اضافه کنید تا یکدست شود.
9- مرحله نهم
در این مرحله شما باید خمیر کوفتهها را تهیه کنید. خمیر کوفته تبریزی بایستی به خوبی نرم و منسجم شود. تمام موادی که تا الان تهیه کردید را داخل ظرف یا کاسه بزرگی بریزید و به خوبی با دست ورز دهید. بهتر است 5 دقیقه این عمل را ادامه دهید.
10- مرحله دهم
در این مرحله سبزی کوفته تهیه کنید. سبزی را ابتدا به خوبی شستشو و ضدعفونی کنید. سپس به صورت ساطوری ریز آنها را خرد کنید و به خمیر کوفته تبریزی اضافه کنید. همچنین در این مرحله تخم مرغهای آبپز را به خمیر اضافه کنید و شروع به ورز دادن کنید.
11- مرحله یازدهم
در ابتدای این مرحله دستان خود را به خوبی شستشو دهید! وقت آن رسید که شروع به قلقلی کردن خمیر کوفته تبریزی کنید. به اندازه یک کف دست از مایه بردارید و ورز دهید. برای بهتر شکل دادن به کوفته خوب است که دستانتان را با آب کمی خیس کنید همچنین دقت کنید هیچ ترکی بر روی کوفتهها ایجاد نشود.
اما بهتر است داخل یک تخم مرغ آبپز را خالی کنید و کمی از گردو، زرشک و آلو وسط آن قرار دهید. این تخم مرغ را به عنوان مغز کوفته قرار دهید و سپس با مواد کوفته آن را گرد و قلقلی کنید. این کار کاملاً سلیقه ایست و به انتخاب و ذائقه خودتان برمیگردد.
12- مرحله دوازدهم
وقت این رسید که که قلقلی ها را با احتیاط در داخل قابلمه سس بچینید. سس باید بیشتر از نیمی از کوفتهها را بپوشاند. بهتر است در این مرحله شعله را خاموش کنید تا کوفتهها ناگهان داغ داخل آب جوش شروع به قل خوردن نکنند. زیرا باعث از هم پاشیدن و باز شدن کوفتهها میشود. سپس توجه کنید که حرارت بسیار ملایم باشد تا کوفتههای قلقلی کاملاً سالم و منسجم پخته شوند. در حین پختن کوفتهها چند باری سعی کنید سس را روی کوفتهها بریزید تا قسمت بالایی کوفتهها هم کاملاً پخته شود و یا اگر سایز کوفتهها کوچک است آنها را برگردانید.
13- مرحله سیزدهم
15 دقیقه اول کوفتهها را به هیچ عنوان دست نزنید. پس از گذشت نیم ساعت آنها را در داخل قابلمه بچرخانید تا به صورت یکنواخت پخته شوند. تاکید میکنم این کار را به آرامی انجام دهید تا کوفتهها ترک نخورند. همچنین برای زودتر پخته شدن کوفتهها درب قابلمه را به صورت نیمه باز قرار دهید.
14- مرحله چهاردهم
در مرحله آخر باید یک ساعت و نیم برای پختن کوفتهها به آنها را زمان دهید. برای اطمینان یافتن از پخت کوفتهها به رنگ کوفتهها دقت کنید؛ رنگ کوفته بعد از پختن کمی قهوه ای میشود. پس از پخته شدن کوفتهها آنها را داخل ظرف مدنظر قرار دهید و از باقیمانده سس برای تزیین کوفتهها استفاده کنید. همچنین برای تزیین کوفتهها میتوانید کمی از پیاز داغ، زرشک یا گردو استفاده کنید.
به همین راحتی کوفته تبریزی های شما آماده شد، نوش جان.
سفارش بهترین غذای ایرانی
- کیفیت عالی
- برنج ایرانی
- بهترین گوشت
- کباب با زغال
- ته دیگ بی نظیر
هرم غذایی کوفته تبریزی
این غذای گوشتی و خوش طعم از جمله غذاهای غنی از پروتئین است که به دلیل داشتن حجم زیادی از گوشت، یکی از غذاهای ثابت در رژیم کسانی است که برای داشتن توده های عضلانی تلاش میکنند. کالری یک کوفته تبریزی 333 Kcal است. این کالری عددی قابل توجه است و از طرفی مقدار پروتئین، کلسترول و چربی آن زیاد است. در ادامه با ریزمغذی ها و مواد معدنی موجود در این غذا آشنا میشویم.
- گوشت چرخكرده 400 گرم 720 كیلوكالری
- لپه 100 گرم 320 كیلوكالری
- پیاز 1 عدد 5 كیلوكالری
- تخم مرغ 2 عدد 160 كیلوكالری
- برنج 75 گرم 280 كیلوكالری
- تره، مرزه و ترخون خرد كرده 250 گرم 100 كیلوكالری
- نمك، فلفل، زردچوبه و ادویه به میزان لازم 0 كیلوكالری
مواد لازم میانی كوفته
آلوی خشك 8 عدد 40 كیلوكالری
- پیازداغ 2 قاشق غذاخوری 100 كیلوكالری
- مغز گردو خرد كرده 30 گرم 200 كیلوكالری
- زرشك 2 قاشق غذاخوری 15 كیلوكالری
- خلال بادام 2 قاشق غذاخوری 180 كیلوكالری
- تخم مرغ پخته 2 عدد 160 كیلوكالری
مواد لازم سس كوفته
- روغن 2 قاشق غذاخوری 270 كیلو كالری
- رب گوجهفرنگی 2 قاشق غذاخوری 20 كیلو كالری
- آب جوش به میزان لازم 0 كیلو كالری
7 فوت کوزه گری پخت کوفته تبریزی
- دقت کنید حتما لپه ها و برنج ها را نیم پز کنید؛ زیرا پخته شدن کامل باعث از هم پاشیدن قلقلی های کوفته تبریزی میشود.
- قلقلی های کوفته تبریزی را حتما گرد گرد کنید و دقت کنید هیچ درزی ندارند چون باعث از هم پاشیدن کوفته تبریزی میشود.
- گوشت چرخ کرده شما بایستی بدون هرگونه چربی باشد و بهتر است از گوساله و گوسفند ترکیبی باشد.
- قلقلی های کوفته تبریزی باسد از نیمه بیشتر در سس باشند.
- برای خوشمزه تر شدن کوفته تبریزی از یک عصاره خوراک گوشت استفاده کنید.
- ترکیب آرد و تخم مرغ باعث میشود کوفته های شما مستحکم تر باشند.
- اگر تایم کافی برای پخت کوفته تبریزی دارید بعد از قلقلی کردن، آنها را نیم ساعت در یخچال استراحت بدهید.
جان کلام
در این مقاله به شما آموختیم یکی از غذاهای سنتی و مقوی را در 14 مرحله به آسانی بپزید. کوفته تبریزی یکی از غذاهای کامل و سرشار از مواد خوراکی مفید برای بدن است. همچنین اگر به دنبال رژیم غذایی سالم هستید یکی از بهترین غذاها، کوفته تبریزی است. این غذا از شهرهای کوهستانی و سردسیری تبریز برخاسته است به همین علت به شدت گرمای بدنتان را افزایش میدهد. امیدواریم این غذای خوش طعم و بو را بپزید و از آن لذت ببرید. سلپز بهترین کترینگ مشهد، آماده خدمت رسانی به شما همشهریان عزیز است. جهت دیدن منو سلپز و سفارش آنلاین غذا با ما تماس بگیرید.